Şekerbank

Fındıklar Doğru Budanıyor Verim Ve Kalite Artıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındıklar Doğru Budanıyor Verim Ve Kalite Artıyor
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 2015 yılı içerisinde ilin tarımsal ana geçim kaynağı olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için yoğun eğitim ve yayım çalışmaları yürütmeye devam ediyor.
Tofidass

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 2015 yılı içerisinde ilin tarımsal ana geçim kaynağı olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için yoğun eğitim ve yayım çalışmaları yürütmeye devam ediyor.

Bu eğitimlerimiz sadece üreticilerimize yönelik olmayıp teknik personelimizin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelikte olmaktadır.

Tarımsal yeniliklerin çiftçilere ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen Fındık Bahçelerinde Yenileme Budamalarının Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği içerisinde ilçelerde fındık yetiştiriciliği konusunda görevli teknik personel ile ilde özel tarım danışmanlık hizmeti veren kişilere yönelik uygulamalı budama eğitimi verildi.

Yapılan eğitim ve yayım çalışmaları hakkında bir değerlendirme yapan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ şu açıklamalarda bulunmuştur; "İl Müdürlüğümüzce yıl içerisinde Fındık Tanıtım Gurubu ile gerçekleştirmiş olduğumuz Fındıkta Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi ile Ordu, Giresun, Trabzon, Samsun ve Düzce illerinden yaklaşık 1000 üreticiye budama eğitimi verilirken yine Fındık Tanıtım Gurubu ile yaptığımız işbirliği neticesinde diğer bir proje ile de Ordu ve Giresun illerinde budaması tekniğine uygun olarak yapılmış toplam 222 dekar örnek fındık bahçeleri oluşturulmuştur.

Her zaman belirttiğim gibi Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak öncelikli hedefimiz Ülkemize her yıl yaklaşık 2,5-3 Milyar Dolar getiri sağlayan ve ilimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmaktır. Bunun için İl Müdürlüğü olarak çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarının yanı sıra İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki teknik personelimizin bilgi ve beceri düzeylerini artırmaya yönelik çalışmaları da yürütmekteyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ve Bakanlığımız tarafından desteklenen Fındık Bahçelerinde Yenileme Budamalarının Yaygınlaştırılması Projesi ile önce teknik personelimizin daha sonra üreticilerimizin eğitilmesi amaçlanmaktadır. Bu eğitimimize sadece İl/ İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personeller değil üreticilerimize özel tarımsal danışmanlık hizmeti sunan tarım danışmanlarımızda katılmıştır. Yapmış olduğumuz tüm bu çalışmalarımızın tek amacı vardır. Başta fındık olmak üzere tarımsal tüm ürünlerimizde verim ve kaliteyi artırarak üreticilerimizin daha fazla tarımsal kazanç sağlaması ve yüzlerinin gülmesidir."diyerek sözlerine son vermiştir.

Düzenlenen eğitim çalışmasında Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli teknik personeller tarafından katılımcılara doğru fındık budama ve budama konusunda yapılan hatalarla ilgili uygulamalı eğitim verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VALİ ENVER SALİHOĞLU, ŞARKÖY İLÇESİNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞTUÖnceki Haber

VALİ ENVER SALİHOĞLU, ŞARKÖY İLÇESİNDE Ü...

Manisa’da Kaçak Ve Sahte İçkilere Sıkı DenetimSonraki Haber

Manisa’da Kaçak Ve Sahte İçkilere Sıkı D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar