Şekerbank

FAO'nun fiyat izleme projesi İzmir'deki çalıştayla yoluna devam etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO'nun fiyat izleme projesi İzmir'deki çalıştayla yoluna devam etti
FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, tarım ve gıda sektörlerinde fiyat ve maliyet takibinin her zamankinden daha önemli olduğunu belirtti.
Tofidass

Tarımsal Gıda Tedarik Zincirinde İyileştirilmiş Maliyet ve Fiyat İzlemeye Destek isimli FAO Teknik İşbirliği Projesi için 2-5 Şubat 2022 tarihlerinde İzmir'de bir başlangıç çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay, 10 Ocak 2022 tarihinde Ankara'da FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan uzmanların katılımıyla düzenlenen başlangıç toplantısının ardından gerçekleşti.

FAO Gıda Fiyat Endeksi'nin de ortaya koyduğu, gıda fiyatlarındaki rekor düzeydeki artışlar ve iklim krizi, çatışmalar ve ekonomik şoklar gibi tarımsal gıda sisteminin karşı karşıya olduğu birçok sınama, projenin ne kadar zamanlı olduğunu gösterdi. Projenin temel amacı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kapasitesini artırarak, Türkiye'nin tarımsal gıda maliyet ve fiyat izleme sistemlerinin mevcut durumunu ortaya koymak. Proje aracılığıyla FAO, Bakanlığı bu zorlukların olumsuz etkilerini azaltmada ve karar verme için geliştirilmiş izleme sistemleri aracılığıyla fiyat dalgalanmalarını ve fiyat şoklarını ele almak için gerekli önlemleri almada destekleyecek. Proje ayrıca Bakanlığın 2019-2023 Stratejik Planına ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının ikincisi olan “Sıfır Açlığa” ulaşılmasına da katkıda bulunacak.

Yönetim Bilgi Sistemleri ve İstatistik Daire Başkanı Abdullah Vural, özellikle küresel ölçekte artan enflasyon ve buna bağlı etkiler bağlamında, tarımsal gıda sisteminin tüm aşamalarında tarım ürünlerinin maliyet ve fiyatlarının izlenmesinin öneminin altını çizdi.

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, tarım ve gıda sektörlerinde fiyat ve maliyet takibinin her zamankinden daha önemli olduğunu vurguladı. Selışık, projenin önümüzdeki yıllarda ilgili kilit uygulamaları etkinleştirme, gıda güvenliğini destekleme ve Bakanlığın bu alanlardaki kapasitelerini artırma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.

Katılımcılar, projenin temel bileşenlerini ve ilgili yol haritasını tartıştılar ve projenin tarımsal gıda sisteminin dönüşümüne olumlu katkılar sağlayacağı konusunda anlaştılar.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Değirmenciler hedefi 2.2 Milyar dolardan 3 Milyar doların üzerine çıkarma kararı aldılarÖnceki Haber

Değirmenciler hedefi 2.2 Milyar dolardan...

Tavuk ve Hindi Eti Üretimi ArttıSonraki Haber

Tavuk ve Hindi Eti Üretimi Arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar