Şekerbank

FAO ve Antalya Tarım Konseyi, 2021 Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı'nı (IYFV) mercek altına alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO ve Antalya Tarım Konseyi, 2021 Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı'nı (IYFV) mercek altına alıyor
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Antalya Tarım Konseyi, 2021 Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı'nın etkinliğinde meyve ve sebze sektörünün insan sağlığı ve kırsal ekonomiler için önemi vurgulandı.
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Antalya Tarım Konseyi, 2021 Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı'nın (IYFV) bitişi münasebetiyle 9 Aralık 2021 tarihinde ortak bir etkinlik düzenledi.

Bu yıl boyunca gerçekleştirilen IYFV faaliyetlerinin değerlendirilmesini amaçlayan etkinlikte, meyve-sebze sektörünün insan sağlığı ve kırsal ekonomiler için önemi vurgulandı. Panelistler ayrıca daha fazla sürdürülebilirlik ve daha iyi üretim ve tüketim davranışları elde etmek için bütünsel ve kapsamlı bir yaklaşıma duyulan ihtiyacın altını çizdi. Ayrıca, sürdürülebilir uygulamaları üretim, hasat, hasat sonrası işlemler, işleme ve tüketim süreçlerine entegre etmek için sistem genelinde çeşitli aktörler ve paydaşlar arasında daha güçlü bağlantılara ihtiyaç duyulduğunu vurguladılar.

Etkinlikte FAO uzmanları ve Antalya Tarım Konseyi yöneticileri, IYFV faaliyetlerine ilişkin deneyimlerini ve geri bildirimlerini paylaştı. Oturumu açan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, meyve ve sebzelerin herkes için uygun fiyatlı olmasının sağlanması gerektiğini vurguladı. Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca Türkiye'de ve özellikle Antalya'da meyve sebze üretimi ve ticaretinin geliştirilmesi için görüşlerini paylaştı.

Roma'daki genel merkezden ve Ankara ve Budapeşte'deki bölge ofislerinden FAO uzmanları, örgütün meyve ve sebzelerle ilgili çalışmaları ve son IYFV kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Fen Beed, küresel düzeydeki çalışmaların yansımalarını ve örneklerini sunarken, Pedro Marcelo Arias Avrupa'daki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Fazıl Düşünceli ve Kıvanç Özcan, Orta Asya ve Türkiye'den perspektifler sundu. Ayrıca, Avrupa Taze Ürünler Birliği (Freshfel Europe) Genel Temsilcisi Philippe Binard, meyve ve sebze endüstrisinin ve Avrupa'daki IFYF faaliyetlerinin bir özetini verdi ve meyve ve sebze sektöründe daha fazla ivme için Yeşil Mutabakat ve Tarladan Çatala (F2F) stratejisi bağlamında geleceğe yönelik vizyonunu paylaştı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu da meyve ve sebze üretimi ve ticaretine Türkiye'den bakış açılarını paylaştı.

Etkinliğin sonunda Antalya Tarım Konseyi Genel Sekreteri Gonca Erkut tartışmaları özetledi. Katılımcılar teşekkürlerini ileterek gelecekte benzer etkinliklerin yapılması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli, "Nesli Tehlikedeki Türler" Projesini TanıttıÖnceki Haber

Bakan Pakdemirli, "Nesli Tehlikedeki Tür...

Bakan Pakdemirli; “Yereli Ulusal, Ulusalı Uluslararası Kılmak İçin Kooperatifçiliği Önemli Bir Araç Olarak Görüyorum”Sonraki Haber

Bakan Pakdemirli; “Yereli Ulusal, Ulusal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar