Şekerbank

FAO, Kaz Dağları Projesi için yerel yönetimlerle bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO, Kaz Dağları Projesi için yerel yönetimlerle bir araya geldi
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yeni başlayacak olan “Kazdağları’nda Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Orman Peyzajlarının Sürdürülebilir Yönetiminin Güçlendirilmesi” projesi öncesinde Çanakkale ve Balıkesir yerel yönetimler ile bir araya geldi.

Heyete katılan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık ve FAO-GEF Program Koordinatörü Hakkı Emrah Erdoğan, valilik, belediye ve Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ile üst düzey istişare toplantıları gerçekleştirdi.

Çanakkale’de yapılan görüşmelerde Kaz Dağları bölgesinde nüfus artışının bölgeyi orman yangınları dahil her türlü tehlikeye karşı savunmasız hale getirdiği konuşuldu. Kaz Dağları yöresinin lavanta başta olmak üzere tıbbi aromatik bitkiler açısından da zengin olduğu, tıbbi aromatik bitkiler konusunda özel sektör ve yerel kooperatiflerle iş birliği yapılarak projede değerlendirilebileceğini, ayrıca tıbbı aromatik bitki üretim alanı, damıtma ve kurutma tesislerinin kurulması ve yerel halka mesleki eğitimler verilebileceği değerlendirildi.

Balıkesir’de yapılan görüşmede yakın zamanda bölgede çıkan orman yangınlarının proje alanlarındaki biyolojik çeşitliliğine karşı yıkıcı sonuçlara yol açmaması için kurumlar arası koordinasyonun ve hızlı müdahalenin önemi konuşuldu. Ayrıca projenin uygulama sürecinde bölgedeki genç nüfusun projeye dahil edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

 

Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Süha Özden ise üniversitedeki akademisyenlerin projeye destek ve katkı vereceklerini belirtti.

İki günlük ziyarette FAO yetkilileri, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, Balıkesir Vali Yardımcısı Mitat Gözen ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Doğan ile görüştü.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Hasadın Buğdayları Kazanlarda Kaynatılmaya BaşlandıÖnceki Haber

İlk Hasadın Buğdayları Kazanlarda Kaynat...

Yayla Agro, Geleceğin Geleneksel Lezzetleri ile WorldFood İstanbul’daSonraki Haber

Yayla Agro, Geleceğin Geleneksel Lezzetl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar