Şekerbank

Fakıbaba: Türkiye Tarım Ve Hayvancılıkta Lider Ülke Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fakıbaba: Türkiye Tarım Ve Hayvancılıkta Lider Ülke Olacak
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir'i ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Balıkesir'de ilk olarak Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde yapımı tamamlanan Biyoteknoloji Merkezi açılışına katıldı.

TARIM VE HAYVANCILIKTA LİDER ÜLKE

Açılışta konuşan Bakan Fakıbaba, kadın üreticilerin hayvancılıkta başarılı olduğunu belirtti ve bunun devam etmesini diledi. Bakan Fakıbaba, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusunda 3 yıl içerisinde lider bir ülke haline geleceğini söyledi. Açılışın ardından genetik, hayvan besleme, su ürünleri, biyokimya gibi alanlarda çalışmaların yapılacağı Biyoteknoloji Merkezi'ni gezen Bakan Fakıbaba, burada kurs gören kadınlara karanfil vererek, merkezin laboratuvarlarını inceledi.

BALIKESİR, HAYVANCILIK VE TARIM İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Vali Ersin Yazıcı daha sonra Bigadiç ilçesinde Et ve Süt Festivali'ne katıldı. Stantları gezen ve Anneler Günü dolayısıyla kadınlara çiçek veren Bakan Fakıbaba, yöresel yemekleri tattı.

Balıkesir'in önemli bir kültür ve turizm kenti olması yanında gıda, tarım ve hayvancılıkta da önemli bir şehir olduğuna dikkati çeken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Gıda, tarım ve hayvancılıkla uğraşan esnaf kardeşlerim Türkiye'nin en fazla onurlu, en fazla da istikrarlı para kazanma fırsatına sahip olacak kardeşlerimiz olacaklardır. Kadın kardeşlerimiz ve genç kardeşlerimiz de köylerde tarıma önem verdiklerinde, ürettiklerinde siz Türkiye'yi görün. Türkiye uçacak Allah'ın izniyle. Sizlerin sayesinde uçacak. Balıkesir, hayvancılık ve tarım ile ilgili çok önemli bir merkez. Zaten hep diyorum tarım, gıda ve hayvancılık ile kimsenin kuşkusu olmasın. Sadece bu bölgenin değil dünyanın önemli gıda tarım ve hayvancılık ülkesi olacağız. Bu konuda önemli projelerimiz var."dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muharrem İnce: Buğdayda Ton Başına 82 TL Zararınız varÖnceki Haber

Muharrem İnce: Buğdayda Ton Başına 82 TL...

Bakan Fakıbaba'dan Veda KonuşmasıSonraki Haber

Bakan Fakıbaba'dan Veda Konuşması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar