Şekerbank

Muharrem İnce: Buğdayda Ton Başına 82 TL Zararınız var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muharrem İnce: Buğdayda Ton Başına 82 TL Zararınız var
Tofidass

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya Ereğli'de vatandaşlarla buluştu.

İnce konuşmasında, "Bu güzelim bereketli topraklarda 2002’den bu yana çiftçimiz eziliyor. Bakın 2002’de 1 litre mazot için 4 kilo buğday, bugün 1 litre mazot için 5 kilo buğday satmanız lazım. Türkiye buğdayın dünyadaki ana vatanı. 20 milyon üretiyor, 5 milyon ton dışardan alıyoruz. Dışardan alıp 1 milyar dolarlık bir para veriyoruz. Her sene 1 milyar dolarlık paramız dışarıya gidiyor. Bu yılın ilk üçü, 2017’nin ilk üç ayına baktığımızda, ithalatımız yüzde 148 artmış. Daha fazla dışarıdan alır olmuşuz. Ton başına buğdayımız 940 liraydı, şimdi dediler ki 1050 lira. Peki geçen sene Mayıs’ta sattığınız buğdayın dolar üzerinden değeri şudur, 262 dolardı tonu. Bugün 243 dolar. Yani geçen sene Mayıs’tan bu sene Mayıs’a daha da fakirsiniz. Sattığınız buğdayın dolar bazındaki düşüşünü 243 dolara düştüğünü hepimizin bilmesi lazım.

“AKP İKTİDARA GELDİĞİNDE ÇİFTÇİNİN BANKALARA BORCU 4 MİLYAR, ŞİMDİ 83 MİLYAR”

Geçen sene Mayıs’ta mazot 4,5 liraydı, bu sene Mayıs’ta 5,73 oldu. buğday geçen seneden bu yana Türk lirası üzerinden yüzde 11 artmış, mazot yüzde 27 artmış. Yani fakirleşiyorsun. Cebinden paraları biri çekiyor. Bu iktidar paraları cebinden çekiyor, böyle olduğu için Bulgaristan’dan saman ithal ediyoruz, hayvan, et ithal ediyoruz. AKP iktidara geldiğinde çiftçinin bankalara borcu 4 milyar, şimdi 83 milyar. Borç içinde yaşıyoruz borç 16 senedir aynı doktora gidiyorsun, doktor iyileştiremedi. Hala daha o doktora gitmeye devam edersen, kalp krizinden gidersin. Yapılacak iş doktoru değiştireceksin.

KÖYLÜ ÇOCUĞUYUM

Şimdi bir sorum var. Bir köylü, bir çiftçi, traktörü römorkla geri geri yanaştırırsa o gerçekten köylüdür değil mi? Ben traktörü geri geri yanaştırırım. Çünkü 11 yaşında traktörün direksiyonuna oturdu babam kucağına."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması! Havalar nasıl olacak?Önceki Haber

Meteoroloji'den son dakika hava durumu a...

Fakıbaba: Türkiye Tarım Ve Hayvancılıkta Lider Ülke OlacakSonraki Haber

Fakıbaba: Türkiye Tarım Ve Hayvancılıkta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar