Şekerbank

Et Entegre Tesisi Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Et Entegre Tesisi Tanıtım Programı Gerçekleştirildi
Sivas İl Özel İdaresi’nce finansmanı sağlanarak yapımına 2013 yılında başlanılan Et Entegre Tesisinde sona gelinmiş olup, Et ve Süt Kurumu’na devri öncesinde, tesisin kırsalda yaşayan halka, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ve köy muhtarlarına tanıtım programı gerçekleştirildi.
Tofidass

Et Entegre Tesisinin yapılması yönünde vatandaşların talepleri olduğunu dile getiren Vali Âlim BARUT, Türkiye genelinde şehrin tarım ve hayvancılık alanında iyi noktada olduğunu belirtti.

Tarıma dayalı sanayi dikkate alındığında Sivas'a et entegre tesisinin yapılmasının çok önemli olduğunu aktaran Vali BARUT, "Şu ana kadar tesisimize 20 milyon TL harcama gerçekleştirilmiştir. İnşallah tesisin işletmesi de Et ve Süt Kurumu tarafından profesyonelce yapılarak istenilen verim elde edilecektir." dedi. 

Tesisin iş ve işlemlerinin İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını hatırlatan Vali BARUT, "Kısa sürede dev bir yatırımı ilimize kazandırdık. Bu güzel tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu. 

 Vali Âlim BARUT, et entegre tesisinin Sivas için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Söz konusu tesis için gerekli her türlü desteği aldıklarını ve her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirten Vali BARUT, tesisin ilimize kazandırılması noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet YILMAZ ile Sivas milletvekillerinin büyük katkıları olduğunu söyledi.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri AYHAN ise, "Et Entegre Tesisi Sivas İl Özel İdaresi'nin bütün birimlerinin ortaklaşa hareket ederek meydana getirdiği Sivas'a örnek olacak bir projedir. Bu tesisler Sivas'ın tarım ve hayvancılığına önemli katkılar sağlayacaktır. Artık tesislerin hayata geçmesi ile birlikte çiftçilerimiz modern tesislerde devletimizin güvencesinde hayvanlarını bu tesislerde rahatlıkla kesebilir. Bu tesislerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin bizlere desteği devam ettiği sürece inşallah onlarca yatırım Sivas'a kazandıracağız." dedi.  

Yapılan konuşmaların ardından Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler, 170 bin metrekare alanda günlük 350 büyük baş, 500 adet ise küçükbaş hayvan kesiminin yapılabileceği et entegre tesisini yetkililerden bilgi alıp, gezmesiyle son buldu. 

Ulaş İlçesi Kovalı Mevkii Et Enterge Tesislerinde gerçekleştirilen programa Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, İl Jandarma Komutanı Bektaş ARSLAN, ilçe kaymakamları, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir HASTAOĞLU, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı ÇETİNDAĞ, il genel meclisi üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırmızı et üreticilerine kötü haberÖnceki Haber

Kırmızı et üreticilerine kötü haber

Uç uca eklense, Madrid’e yol olurSonraki Haber

Uç uca eklense, Madrid’e yol olur

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar