Eskişehir Büyükşehir’den Seyitgazi’de arıcılara yem desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir Büyükşehir’den Seyitgazi’de arıcılara yem desteği
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında arı sağlığını korumak amacıyla Seyitgazi ilçesinde faaliyet gösteren 28 arıcıya toplam 300 kilogram fondan arı yemi desteği sağladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen destek programı kapsamında, kış aylarında doğadan yeterli nektar ve polen toplayamayan arı kolonilerinin korunması amacıyla Seyitgazi ilçesinde arıcılara fondan arı yemi desteği sağlandı.

Arı sağlığının güçlendirilmesini hedefleyen destekle, olası koloni kayıplarının önüne geçilmesi ve arıcılığın uzun vadede sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor. Program kapsamında Seyitgazi’de faaliyet gösteren 28 üreticiye toplam 300 kilogram fondan arı yemi teslim edildi.

Seyitgazi Belediyesi önünde düzenlenen dağıtım törenine Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Senem Acar, belediye personeli ve çok sayıda arıcı katıldı.

Törende konuşan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesinin üreticiyi önceleyen desteklerinin ilçedeki arıcılar için büyük önem taşıdığını belirtti. Tepe, zor kış koşullarında sağlanan katkının hem arı sağlığını koruduğunu hem de üreticinin emeğine destek olduğunu ifade etti.

Destekten yararlanan arıcılar ise özellikle kış döneminde verilen fondan arı yeminin koloniler için hayati önem taşıdığını, bu sayede üretime daha güvenli şekilde devam edebildiklerini dile getirdi.

Yetkililer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından benzer desteklerin önümüzdeki günlerde diğer kırsal ilçelerde de sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ukrayna, yabancılara tarım arazisi satışının önünü açtıÖnceki Haber

Ukrayna, yabancılara tarım arazisi satış...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar