Şekerbank

Erzincan Şeker Fabrikası’nın 2017-2018 Yılı Pancar Alım Kampanyası Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzincan Şeker Fabrikası’nın 2017-2018 Yılı Pancar Alım Kampanyası Başladı
Tofidass

Erzincan Şeker Fabrikası’nın 2017-2018 yılı pancar alım kampanyasının başlaması münasebetiyle kantar açılış töreni düzenlendi.

Erzincan Şeker Fabrikası’nda düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Şeker Fabrikası Müdürü Nusret Tangel, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çiftçiler, katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Erzincan Şeker Fabrikası Müdürü Nusret Tangel, 62. kampanya döneminin gerçekleştirileceği 2017 yılında Erzincan, Sivas ve Gümüşhane illerine bağlı 85 köyde toplam 2 bin 372 üretici ile sözleşme imzalanarak, 55 bin 770 dekar alanda pancar ekiminin yaptırıldığını söyledi. 110 gün sürecek olan kampanya döneminde 214.000 ton pancarın işlenerek, 28 bin 600 ton kristal şeker, 8 bin 400 ton melas ve 55 bin  ton yaş pancar posa üretiminin hedeflendiğini kaydetti.

Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise 2017-2018 yılı pancar alım kampanyasının Erzincan’a ve sanayiye hayırlı olmasını diledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasında zahmetin rahmete, emeklerin ağızda tat bırakacak bir lezzete dönüştüğü bu kampanya açılışının kazasız belasız geçirilmesini temenni ederek, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatları ile 2017 yılı yatırım programı kapsamında yaklaşık 20 milyon TL ödenekle Şeker Fabrikasının meydan tesisleri ve kazan dairesi yeniden yapılarak, kazanlarda doğalgaz dönüşümünün gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu kapsamda Şeker Fabrikasının artık kömürle değil doğalgaz ile üretim yapacağını dile getirdi.

Protokol konuşmalarının ardından Erzincan Şeker Fabrikasına 62’inci kampanya dönemindeki ilk şeker pancarını getiren çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Ardından dualarla kantarın tesellüme açılışı yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUDAKA’dan Marka Ürünlerin Yerinde Tanıtımı StratejisiÖnceki Haber

KUDAKA’dan Marka Ürünlerin Yerinde Tanıt...

Tarım Fuarı’nda OMÜ Ziraat Fakültesine Yoğun İlgiSonraki Haber

Tarım Fuarı’nda OMÜ Ziraat Fakültesine Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar