Şekerbank

Eraslan: Yağ Alırken Litresine Dikkat Edin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eraslan: Yağ Alırken Litresine Dikkat Edin
KARADENİZ YAĞLI TOHUMLAR TARIM SATIŞ KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ(KARADENİZBİRLİK) GENEL MÜDÜRÜ ÜNAL ERASLAN.
Tofidass

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Eraslan, tüketicilerin 5 litre olarak aldıkları teneke yağın aslında 5 litreden daha az olduğunu eve gidince anladıklarını ve tüketicinin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Tüketicilerin yağ alırken dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Eraslan, “Ayçiçek yağında 5, 10, 18 litrelik teneke yağ ambalajlarımız var bizim. Son zamanlarda 5 litrelik yağları alan tüketiciler aldıkları yağın aslında 4 veya 4 buçuk litre olduğunun farkında değil. Burada yağı satanın bir hilesi yok. Çünkü yağ üretiminde 5 litrelik standart üretim diye bir şey yok. İstediğiniz litrede üretebiliyorsunuz. Ancak bizim yıllardan beri küçük yağ ambalajımız 5 litrelik olduğu için tüketicinin zihninde bu 5 litre olarak yerleşmiş. Tüketici yağın fiyatına bakıyor 5 litrelik olarak zannettiği yağın ucuz olanını alıyor. Tüketici 5 litrelik olarak aldığı yağı eve gidince 5 litreden daha az olduğunu anlıyor. Bu durum satıcının bir hilesi değil ama tüketicinin bir yanılgısı oluyor. Tüketiciler fiyata aldanmadan alacakları yağın litresine bakarak öyle almalılar. Tüketicilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekir" dedi.
"YAĞLI TOHUMA GEREKLİ TEŞVİK VERİLMİYOR"
Türkiye’deki yağlı tohum ihtiyacının ancak 3’te 1’ini karşılayabildiklerini ifade eden Eraslan, "Bu ihtiyacın tamamını üretmemiz için ülkemizin toprak ve ekolojik şartları müsait aslında. Maalesef yıllardır 3’te 2’sini ithal ediyoruz. Yıllık ortalama olarak da 3 milyar dolar gibi bir para ödüyoruz bunun ithalatına. Bizim birlik olarak amacımız bu ihtiyacın yerli üretici tarafından karşılanması için üretim yaptırabilmek. Onun için üretimi teşvik etmek, desteklemek için kendi imkanlarımız dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağlı tohum üretimi için devletin de üreticiye verdiği bir miktar destek var. Fakat devletin verdiği destek diğer ürünlere verdiği destek kadar teşvik edici değil. Dolayısıyla hala yeteri kadar üretim yok. Türkiye’nin kendi üretimini artırması gerekli desteklerin verilmesi gerekir" diye konuştu.
“FİYATLARIN GEÇEN YILIN ÜSTÜNDE OLACAĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ”
Geçen yıl verimin düşük olduğunu belirten Eraslan, "Bu yıl yüksek bir rekolte bekliyoruz. Bu yıl yağışlar iyi gitti. O yüzen verimi de yüksek olarak bekliyoruz. Yaklaşık olarak ekonomiye 18 kooperatif ve yaklaşık 150 çalışanımızla ekonomiye 7 milyon lira gibi bir katkımız var. Geçen yıl yağlı tohum alımlarımızı 1.32 liradan yaptık. Bu yıl da genel şartları değerlendirdiğimizde fiyatların geçen yılın üstünde olacağını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasat Zamanı Gelen Yağış Üreticiyi Mağdur EttiÖnceki Haber

Hasat Zamanı Gelen Yağış Üreticiyi Mağdu...

Et fiyatlarında indirimSonraki Haber

Et fiyatlarında indirim

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar