Şekerbank

Elazığ'da Hububat Tarımına Yeni Çeşitler Kazandırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ'da Hububat Tarımına Yeni Çeşitler Kazandırılacak
Tofidass

Elazığ ve Bölge açısından önem arz eden Kışlık Ekmeklik Buğday bölge verim deneme ve Buğday-Arpa çeşit demonstrasyonlarının ekimi 2016 yılı Ekim  ayında GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işbirliğinde merkeze bağlı Bahçekapı Köyünde Ümit Fırat TURAN adlı çiftçinin arazisinde yapıldı.

Demonstrasyon alanında Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen 6 çeşit ekmeklik buğday ile GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden temin edilen 5 çeşit ekmeklik buğday, 4 çeşit makarnalık buğday ve 6 çeşit arpa olmak üzere toplam 21 çeşit sertifikalı buğday ve arpa tohumu ekimi yapılmış olup, deneme ve demonstrasyon çeşitlerinin tanıtımı için tarla günü düzenlenmiştir. Düzenlenen tarla gününe; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı İsmail GÜRBÜZ, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden  Dr. Mehmet KARAMAN, Şube Müdürleri, STK temsilcileri, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Tarla gününde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; "Tarım ve hayvancılık kenti olan Elazığ 286 bin ha tarım arazisine sahip. Bu arazinin 90 bin ha alanında hububat tarımı yapılmaktadır. Bu tarımı yapan üreticilerimizin önünü açmak, alın terini kazanca dönüştürmek için   demonstrasyon alanları kurduk.  Diyarbakır GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve diğer Enstitülerinin uzun çalışmalar sonucu tescil ettirdikleri çeşitlerin denemesini bu alanlarda gerçekleştirdik. Amacımız ilimiz adaptasyonuna uygun olan  çeşitlerin üreticilerimiz tarafından kullanılmasını sağlayarak bu çeşitlerin ekim alanlarının genişletilmesi ve üreticilerimizin kazançlarının artmasını sağlamaktır. Sadece buğday ve arpada değil diğer tarımsal ürünlerde de yöreye uygun sertifikalı çeşitler verim ve kaliteyi arttırmak için önemlidir" dedi.  KARAHAN konuşmasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek üreticilere bol ve bereketli kazançlar diledi.

Tarla günü buğday ve arpaların hasadı ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Kredi Yem Girmeyen Ahır KalmayacakÖnceki Haber

Tarım Kredi Yem Girmeyen Ahır Kalmayacak

Üniversiteliler, Kiraladıkları Araziye Tohum EktiSonraki Haber

Üniversiteliler, Kiraladıkları Araziye T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar