Şekerbank

Domates Güvesi İle Mücadelede Zarar Oranı %30’lardan %5’e Çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates Güvesi İle Mücadelede Zarar Oranı %30’lardan %5’e Çekildi
Tofidass

Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce açıkta ve örtü altında sebze üretimi yapan üreticilere düzenli olarak yapılan sera ve tarla ziyaretleriyle teknik anlamda bilgilendirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda sebze alanlarına özellikle de domates ekili alanlarda yeşil kurt ve domates güvesi ile mücadelede kullanılmak üzere yapışkan "feromon"  tuzaklar takıldı. Bu tuzaklar sayesinde zararlılar daha erken tespit edilerek zirai mücadeleye en uygun zamanda başlanabilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Çakır, Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ziya Şimşek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Adem Kaya, Kızılırmak İlçe Müdürü Salih Yar ve İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli konu uzmanları tarafından Kızılırmak İlçesinde sebzeciliğin yoğun olarak yapıldığı Tımarlı, Karallı ve Hacılar Köyü' nde yapılan tarla ziyaretlerinde özellikle "Domates Güvesi" için sürvey çalışması yapıldı ve daha önceden asılan feroman tuzakların kontrolleri yapılarak tuzaklardaki bitkilerdeki zararlılar tespit edildi.

Prof. Dr. Ziya Şimşek "Bu uygulama ile yeşilkurt zararlısı ile başarılı bir mücadele yapıldı. Zarar oranı %30 lardan %5-10 aralığına çekildi. Ayrıca üreticinin doğru, yerinde ve gereğince ilaçlama yapması sağlandı" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Çakır ise  "Tarımsal Üretimde Zirai Mücadele zamanının tespiti çok önemlidir ve bunun içinde kullanılan tuzakların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Bunun gerekliliğini ve önemini bu yıl uyguladığımız mücadele yöntemleriyle görmüş olduk. Önümüzdeki üretim sezonunda da tuzak kullanılarak mücadeleye devam edeceğiz. Üreticilerimiz de bu konuda bilgilendirilerek onlarında bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çanakkale Silajlık Mısır Üretimi İle 8'inci SıradaÖnceki Haber

Çanakkale Silajlık Mısır Üretimi İle 8'i...

250 kiloluk yaban domuzunu avladıSonraki Haber

250 kiloluk yaban domuzunu avladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar