Şekerbank

Çanakkale Silajlık Mısır Üretimi İle 8'inci Sırada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale Silajlık Mısır Üretimi İle 8'inci Sırada
Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem KARADAĞ: Hayvansal üretimin en önemli unsurlarından biri kaliteli yem üretebilmektir
Tofidass

Çanakkale'de İlk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Silajın kalitesini arttırmak amacıyla kurulan "Soya ve Mısır Demonstrasyonu" yapılan hasatlı tarla günü ile sonuçlandı.

Merkez Çıplak Köyü üreticisi İsmail DOĞAN ile Ezine İlçesi Üvecik Köyünde kurulu olan ULUOVA Süt ve Süt Ürünleri A.Ş. arasındaki sözleşmeli üretimin Hasatlı Tarla Günü'ne;

Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem KARADAĞ, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Fatih KAHRIMAN; Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Harun BAYTEKİN, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cem EGESEL, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan SAVRAN, Uluova Süt ve Süt ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Mesut BURAN, Şube ve İlçe Müdürleri, Firma Temsilcileri, Muhtarlar, üreticiler ve teknik personel katıldı.

İl Müdürü Erdem KARADAĞ yaptığı açılış konuşmasında; "Hayvansal üretimin en önemli unsurlarından biri kaliteli yem üretebilmektir. 2017 yılı verilerine göre Türkiye Silajlık Mısır üretimi 4 milyon 739 bin 615 dekar olup verim ortalaması 4885 kg/da'dır. İlimizde 153 bin 885 dekar alanda Silajlık Mısır üretim yapılmaktadır. İlimiz Ülke üretimine  %2,08 lik üretim oranı katkısı ile 8. sırada yer almaktayız. Verim ortalamamız ise 5322 kg/dekar ile Türkiye ortalamasının üzerindedir. İlimizde hem danelik hem silaj amaçlı soya üretimi bulunmamaktadır. Soya ve Mısırın birlikte Silaj amaçlı üretimi ise ilk kez Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak kurduğumuz bu demonstrasyonla yapılmaktadır." Dedi.

Demonstrasyon Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan CAN'da "Daha kaliteli bir silaj elde edebilmek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında çiftçilere bilgiler verdi. Elde edeceğimiz verim sonuçlarını ve silaj örneklerinden alacağımız numunelerin kalite analizlerini önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız." dedi.

Tarla günü silajlık soya ve mısırın karışık olarak birlikte hasat edilmesi ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçiler Aronya Bitkisi Yetiştiriciliği İle Bir İlki BaşaracakÖnceki Haber

Kadın Çiftçiler Aronya Bitkisi Yetiştiri...

Domates Güvesi İle Mücadelede Zarar Oranı %30’lardan %5’e ÇekildiSonraki Haber

Domates Güvesi İle Mücadelede Zarar Oran...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar