Şekerbank

Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği Tanıtım Etkinlikleri Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği Tanıtım Etkinlikleri Yapıldı
Tofidass

Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Saray Kaymakamlığının desteği ile gerçekleştirilen Saray Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği tanıtım etkinliği Laladere mesire alanında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe katılım oranı ve ilgi beklenenden yüksekti.

Etkinliğe Tekirdağ Valisi Enver SALİHOĞLU. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa YEL, Ayşe DOĞAN, Metin AKGÜN, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Saray Kaymakamı Alp ARSLAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, Tekirdağ İli Kurum İdare Amirleri, Saray Belediye Başkanı Nazmi ÇOBAN, Zirai konularda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Tekirdağ Valisi Enver SALİHOĞLU, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe DOĞAN, Metin AKGÜN, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan DEMİROK, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya SARIKOCA, Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa BOSTANCI birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar tarafından Doğa mantarının ve Manda Yetiştiriciliğinin önemi, İlçe ekonomisine katkıları, bu konularda yapılan çalışmalar ve üreticilerin karşılaştığı sorunlar katılımcılara aktarıldı.

Saray ilçesinin önemli değerlerinden olan Manda Yetiştiriciliği konusunda en büyük sorun olarak manda sütü ve süt ürünlerine olan talebin karşılanamadığının görüldüğü bu sebeple Manda sayısının arttırılması ve hibe desteklerinin devam etmesi gerektiği belirtildi. 2 yıl önce sayıları 500 ü geçmeyen manda varlığımızın bugünlerde 1100'e vardığı söylendi. Büyükşehir Belediyesinin dağıtımını yaptığı 137 baş gebe manda ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilen Manda Malak Hibe Desteğinin 150 TL'den 500 TL civarına çıkarılması takdir ile karşılandı. Istıranca dağlarının doğal ortamının Manda yetiştiriciliğine çok uygun olduğu, kapasitesinin çok altında manda varlığını barındırdığı, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gerektiği, Manda'nın süt veriminin arttırılması yönünde ıslah çalışmalarının ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi. Istıranca dağlarında yetişen mantarların işlenmesi için özel sektör tarafından yapılan çalışmalar, yöre çiftçilerimize ve ülke ihracatına kazandırdığı ek gelirden övgüyle söz edildi. Nezih ormanlarımızda farklı türlerde ve farklı zamanlarda yetişen, hiçbir kimyasal ilaca veya gübreye maruz kalmamış, besin değeri çok yüksek mantarlarımız, yöredeki üreticilerimiz tarafından toplanılmakta, ilçede bulunan doğa mantarı işletmesi tarafından satın alınıp, paketlenip, yurt dışına ihracatı sağlanmakta ve ilçemiz ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Etkinliğin faydalarından ötürü her yıl düzenli olarak yapılması kararlaştırıldı.

Konuşmaların ardından sergilenen halkoyunları gösterisini katılımcılar ilgiyle izledi. Halk oyunlarının ardından manda güzellik yarışması, malak güzellik yarışması ve yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri prokol üyeleri tarafından takdim edildi. Katılımcılar etkinlik alanında açılan fotoğraf sergisini de gezerek sergilenen fotoğraf çalışmalarını incelediler.  Laladere mesire alanında gerçekleştirilen etkinlik yemek ikramının ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2. Süt Şenliğinin İlk Günü Çorlu’da DüzenlendiÖnceki Haber

2. Süt Şenliğinin İlk Günü Çorlu’da Düze...

Süne Mücadelesi Devam EdiyorSonraki Haber

Süne Mücadelesi Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar