Şekerbank

Devir tersine dönüyor, kentten köye göçler başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devir tersine dönüyor, kentten köye göçler başlıyor
Tofidass

Kırsal kalkınma Desteklemeleri kapsamında 5 Nisan 2016 tarihinde yayınlanan Tebliğe göre Genç Çiftçilerin desteklenmesi kararı alınmıştı.

Eskişehir'DE 13 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında 1.563 başvuru kabul edilmiş ve bu başvurulardan 103 hayvancılık,40 bitkisel üretim olmak üzere toplam 143 Genç Çiftçinin ( 108 bayan, 35 bay) desteklenmesi planlanmıştı. Gerçekleşen toplam destekleme tutarı 4.290.000 liradır.

77 yetiştiriciye toplam 462 büyükbaş hayvan (hereford, angus ve red-angus) dağıtım töreni Eskişehir Valisi Azmi ÇELİK, Vali Yardımcısı Bekir Şahin TÜTÜNCÜ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer ZEYDAN, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin ŞEN, Kurum Amirleri, Hayvan Yetiştiricileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve İl Müdürlüğü Personelinin katılımı ile gerçekleştirilti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT " Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması için, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, gıda güvenirliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek amacıyla bakanlığımızca kırsal kalkınma desteklemeleri uygulamaya konmuştur.

Ekonomik yatırımlar ve sulama projelerinde % 50 hibe desteği söz konusu iken, genç çiftçi projelerinde 30 bin liranın tamamı hibedir.

Bir anlamda köye dönüş projesi olarak da düşünebileceğimiz genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında çiftçilerimize bitkisel ve hayvansal projelerinin tamamlanması ile 30 bin lira hibe desteği verilecektir.

Genç çiftçi projesine başvuru yapabilmek için 18-40 yaş aralığında bulunmak, okur-yazar olmak, ücretli olarak çalışmamak, örgün eğitime devam ediyor olmamak şartlarına sahip olması gerekmektedir."  diyerek dağıtımı yapılan büyükbaş hayvanların genç yetiştiricilerimize bir gelir kapısı, Eskişehir' e istihdam ve ülkemize gayri safi hasıla destek olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yumurta fiyatları normalÖnceki Haber

Yumurta fiyatları normal

Mersin’de sel felaketinin bilançosu ağırSonraki Haber

Mersin’de sel felaketinin bilançosu ağır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar