Şekerbank

Demircili Çiftçilerin Tohum Eleme Makinesi Büyükşehir'den

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demircili Çiftçilerin Tohum Eleme Makinesi Büyükşehir'den
Kırsal kalkınmanın sağlanması adına projelerini bir bir hayata geçirmeye devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demircili çiftçilere de tohum eleme makinesi (selektör) kazandırdı. Demircili çiftçilerin ücretsiz olarak kullanabileceği tohum eleme makinesi ile sertifikalı tohum temin etmekte güçlük çeken üreticilerin daha temiz safiyeti bin dane ağırlığı ve çimlenme gücü daha yüksek tohum ile ekim yapmalarının sağlanacağı belirtildi.

Kırsal kalkınmanın sağlanması adına 70 milyon liralık rekor bütçe ile üreticileri destekleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticileri her alanda desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilerin üretim faaliyetlerini sürdürürken dönemsel olarak ihtiyaç duydukları ancak yatırım maliyeti yüksek olması nedeniyle kendilerinin edinmeleri ekonomik olmayan makineler Büyükşehir Belediyesi envanterine katılarak çiftçilerin bedelsiz bir şekilde kullanımına sunuluyor. Bu doğrultuda Demirci ilçesinde bulunan çiftçiler için de tohum eleme makinesi (selektör) alınarak çiftçilerin kullanımına sunuldu. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinde yaşanan artışların özellikle kırsal bölgelerdeki hububat üreticilerini kendi tohumlarını kullanarak üretim yapmaya yönelttiğini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, "Bu durumda üretilen mahsulün tohumluk olarak kullanılabilmesi için selektörden geçirilerek yabancı cisim sap saman toz yabancı ot tohumu gibi istenmeyen materyallerden ayrılması gerekmektedir. Ayrıca zayıf cılız tanelerin de ayrılarak dolgun iri taneli sağlıklı tohumluk elde edilmesi de sağlanacaktır. Sertifikalı tohum temin etmekte güçlük çeken üreticilerimiz daha temiz safiyeti bin dane ağırlığı ve çimlenme gücü daha yüksek tohum ile ekim yapmaları sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Destekler Devam Edecek

Makinenin işletme ve bakım sorumluluğunun ilçe Ziraat Odası Başkanlığı'nın takibinde olacağını kaydeden Yılmaz Usta, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak envanterimizde bulunan makine ve ekipmanlar dan üreticilerimiz ücret ödemeden faydalanacaklardır. Önümüzdeki süreçte de Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde ilçelerimizin üretim desenine ve yapılan ihtiyaç analizlerine göre makine ekipman desteği konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Çiftçilere Sağlanan Destekler İçin Teşekkür Ettiler

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, "Çiftçilerimiz için bizim olmazsa olmazlarımızdan. Büyükşehir Belediyesi çiftçilerimize böyle bir makineyi kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi her istediğimizde bizim yanımızda. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızdan. Büyükşehir Belediyesi'ne çiftçilerim adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ise, "Manisa Büyükşehir Belediyesi çiftçilere anlamlı dokunuşlarına devam ediyor. Bizlere tohum eleme makinesi kazandırdılar. Buradan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Devamını diliyoruz" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kirişci: "Tarımda Türkiye'nin Önceliği Stratejik Ürünlerdir"Önceki Haber

Kirişci: "Tarımda Türkiye'nin Önceliği S...

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazar 10 YaşındaSonraki Haber

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazar 10...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar