Şekerbank

Danimarka'nın Küresel İklim Stratejisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Danimarka'nın Küresel İklim Stratejisi
Tofidass

Danimarka Hükümeti geçtiğimiz günlerde küresel iklim stratejisi ve eylem planını açıkladı. “Yeşil ve Sürdürülebilir bir Dünya” stratejisi, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını 1990 yılına göre yüzde 70 azaltma, elektrik üretimini 2030 yılına kadar yüzde 100 oranda yenilenebilir kaynaklardan sağlama ve 2050 yılına kadar karbon nötr olmayı hedefliyor. Strateji, Danimarka’nın dış politika ve ticaret politikalarını da önemli ölçüde şekillendirecek ve Danimarka'yı küresel olarak iklim ve sürdürülebilirlik ile ilgili politikalarda lider bir ülke olmaya taşıyacak. Aksiyon planı ve strateji, küresel emisyonları azaltma, sürdürülebilir büyüme ve yeşil yatırımlara odaklanıyor.

Danimarka ve Türkiye arasında 2017 yılından beri devam etmekte olan düşük karbonlu ve verimli ısıtma ve soğutma alanlarını kapsayan, Danimarka-Türkiye Stratejik Sektör İşbirliği projesine de bu anlamda çok önem veriyorum. Proje önümüzdeki 3 yıl boyunca yeni ısı piyasası birincil ve ikincil mevzuatının geliştirilmesine, Danimarka'dan ısı planlaması ile ilgili örneklerin paylaşılmasına ve çeşitli konularda Türk paydaşların kapasite geliştirmesine odaklanacak. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na, özellikle SKA No.7 (uygun fiyatlı ve temiz enerji) ve SKA No.17 (hedefler için ortaklıklar) maddelerine katkı sağlayan sektörel işbirliğinin başarılarını kutluyorum. Proje partnerleri Danimarka, İklim, Enerji ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı Danimarka Enerji Ajansı, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Daire Başkanlığı olup, proje Danimarka Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.

Bu bağlamda, Danimarka’nın atanmış Türkiye Büyükelçisi olarak COVID-19’un sosyal, politik ve ekonomik etkilerini azaltmak üzere Türkiye ve Danimarka arasındaki ticari ilişkileri teşvik etmek ve Danimarkalı yeşil ve temiz ekonomik büyümeye kendini adamış şirketlerin Türkiye’nin yeşil dönüşümünde daha fazla rol üstlenmesini desteklemek en büyük önceliklerim arasında olacak.

Son olarak, 27 Ekim'de gerçekleşecek olan Türkiye Danimarka JETCO Toplantısı (Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesi) Danimarka ve Türk şirketleri için yeni iş fırsatlarını görüşme fırsatı verecek.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TürkTraktör yerli üretim motorlarıyla, Türkiye pazarındaki faz geçişine hazırÖnceki Haber

TürkTraktör yerli üretim motorlarıyla, T...

Güvenli Gıda, Güvenli GelecekSonraki Haber

Güvenli Gıda, Güvenli Gelecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar