Şekerbank

Danelik Mısır’a “Altın Gibi Fiyat”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Danelik Mısır’a “Altın Gibi Fiyat”
Tofidass

Ülkemizde danelik mısır yetiştiriciliğine artan ilgi  Kayseri Pancar Kooperatifi  tarafından  yakinen takip edilmesi sonucunda hem talebin artması, hem de altın değerinde fiyat verilerek çiftçinin kazancının artmasına katkı sağlanıyor.

2016 yılı ekim döneminde sözleşmeli olarak yapılan danelik mısır ekimi başlatan Kayseri Pancar Kooperatifi, çiftçilerden gelen talep üzerine 2017 yılında  bin ton olan sözleşmeli ekimi iki bin ton’a çıkardığı, 2018 yılı için de sözleşme taleplerinin alınmaya başlandığı  belirtildi. Bölge iklim şartlarında en uygun ürün olarak ekimi yapılan  ve dekara bir ton üzerinde verim alınması nedeniyle danelik mısır ekimine  her geçen yıl rağbet artıyor.

Hayvancılık sektöründe artan karma yem talebi ihtiyacını karşılayan danelik mısır’ın yurt içinden karşılanması hususunda Kayseri Pancar Kooperatifinin  başlattığı girişimler çiftçiler ve yem fabrikaları  tarafından da takdirle karşılanıyor.

Kayseri Pancar kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Danelik Mısır tarımına Kooperatifimizin girişimleri sayesinde yeniden ilginin artması bizleri memnun etmektedir.

Biz Kayseri Pancar  Kooperatifi olarak çiftçimizin bütün ürünleri ile ilgilenmeyi hedef aldık. Bu çerçevede  sözleşmeli mısır ekimini de başlatmış bulunmaktayız. Sözleşmeli tarım, çiftçinin ekim öncesi ve sonrası tohum ve ilaçlama dahil bütün ihtiyaçlarının, avansının karşılandığı bir uygulama olup  Türkiye de tarımın gelişmesinin en önemli unsurlarından bir tanesidir.

Kayseri  Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası olarak sözleşmeli tarımın daha fazla yaygınlaşmasına öncülük yapmak istiyoruz. Bu nedenle Kayseri  Pancar Kooperatifi  Yönetim Kurulumuz 2017 yılı mısır piyasasını da altın yıl olarak kabul edip 14 nem derecesindeki danelik mısır için 770 TL/TON+ Nakliye olarak  fiyat belirlemiştir. Çiftçimize hayırlı uğurlu olsun dedi.

Danelik mısır tarımını yapan çiftçi ve nakliyecilere  Kayseri Pancar Kooperatifi tarafından yaklaşık iki Milyon TL ödeme yapılması bekleniyor.

Develi Bölgesinde sözleşmeli danelik mısır ekimi yapmak isteyen çiftçilere,  İç Anadolu bölgesinin verim şampiyonu, olgunlaştıktan sonra rutubetini çok hızlı atabilen, verim potansiyeli çok yüksek olarak bilinen  DKC 5783 mısır tohumunun, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından temin edildiği ve kasım ayında yapılan tarla başındaki ölçümlerde ise  nem oranının 14-15 ila 17 arasında olduğu belirtildi.

14 ve  üzeri nem oranına sahip olan danelik mısırların Kayseri Pancar Kooperatifi bünyesindeki kurutma ünitesinde nem oranı 14’e düşürülerek satışa arz edildiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere Verilen Rasyon Hazırlama Eğitimi TamamlandıÖnceki Haber

Üreticilere Verilen Rasyon Hazırlama Eği...

Ayıların Saldırdığı Attan Geriye Sadece İskeleti Ve Derisi KaldıSonraki Haber

Ayıların Saldırdığı Attan Geriye Sadece...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar