Şekerbank

Damızlık Süt Sığırı Ahır Projesinin Açılışı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Damızlık Süt Sığırı Ahır Projesinin Açılışı Yapıldı
Tofidass

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP)  Damızlık Süt Sığırı Hayvancılığı Altyapısının desteklenmesi programı kapsamında projesi ile Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuran ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yatırıma alınan Canik İlçesi Düvecik Mahallesinden Kadir ALBAYRAK , Toplam Proje Tutarı 235.000 TL olan 45 Başlık Damızlık Süt Sığırı Ahır Projesindeki inşaatını tamamlayarak  hayata geçti.

Hibe desteği sağlanması töreninde Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail KIRMACI, İl Müdür Yardımcısı Resul KARAKUŞ , Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan ŞANLI ,Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yapım İşleri Şube Müdürü Hülya KÜNKÜL,Kadastro Müdürlüğü Teknik Elemanları ve Kurum Personellerinin katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Açılış töreninde  konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail KIRMACI ; "Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ; Bu Proje kapsamındaki illerde , mevcut işletmelerin et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik etçi ve kombine ırklardan damızlık boğa alımı ve yeni ahır ve ağıl inşaat yatırımlarının desteklenmesini sağlamaktır. Proje kapsamında Bakanlığımızca yayımlanan kriterler doğrulturunda 10 Baş ve 49 Başlık arası yeni yapacakları Büyükbaş Damızlık Süt Sığırı Ahır  inşaatlarına üst limit olarak Proje Toplam Tutarı 294.000 TL. ye kadar olan projelere % 50 Hibe desteği verilebilmektedir. Yine aynı proje kapsamında 100 Baş ve 200 Baş arası yeni yapacakları Küçükbaş ağıl yapımlarına Proje Toplam Tutarı 100.000 TL. ye kadar olan projelere % 50 Hibe desteği verilebilmektedir. İlimizde bu proje kapsamındaki başvurular 31.Mart 2017 tarihine kadar devam edecektir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıgöl’ün üzüm bağlarında hummalı çalışmaÖnceki Haber

Sarıgöl’ün üzüm bağlarında hummalı çalış...

ODTÜ'lü Aslı, kariyerini bırakıp kuşkonmaz üreticisi olduSonraki Haber

ODTÜ'lü Aslı, kariyerini bırakıp kuşkonm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar