Şekerbank

Cumalıkızık Mahallesi Kadın Çiftçilerinde Belge Heyecanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumalıkızık Mahallesi Kadın Çiftçilerinde Belge Heyecanı
Tofidass

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yıldırım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesinin işbirliğinde Cumalıkızık Mahallesinde düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitiminde belge heyecanı yaşandı.

21-24 Aralık 2015 tarihlerinde 49 kadın çiftçinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim programında, Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü elemanlarından Tekniker Leyla Ulufer tarafından Gıda Muhafaza ve Değerlendirme, Beslenme, Gıda Hijyeni konu başlıklarında sunumlar eşliliğinde eğitimler verildi. Teorik eğitimler yanında, yöresel ve değerlendirilebilir ürünler kullanılarak reçel yapımı kursiyerlere uygulamalı olarak anlatıldı.

İlin kültürel değerlerinden olan ve son yıllarda hızla kültür turizminin başkenti olmaya aday Cumalıkızık Mahallesinde,  üzümsü meyveler üretiminin yanında kırsal turizm ile de pek çok çiftçi üretime katkı vermektedir. 2014 Yılında Unesco tarafından Kültürel kategoride Dünya Miras Listesine alınan "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" Dünya Miras alanı;  Hanlar Bölgesi, Külliyeler ve  Cumalıkızık Köyü olmak üzere altı bileşenden oluşmaktadır.

Cumalıkızık mahallesinde ziyaretçilere sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi için gerçekleştirilen eğitimler önemli bir yer tutmaktadır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gıda üretimi ve yöresel turizm işletmeciliği yapan ailelere  eğitim ve mevzuata uyum konusunda katkı sağlanmaktadır.

Yıldırım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdurrahman Akbulut, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek'in ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören ile katılım belgelerini alan kursiyerler, davetlilere tören sonrasında Cumalıkızık Mahallesine özgü yöresel ürünlerden ikramlarda bulundular. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi DüzenlendiÖnceki Haber

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi E...

Hayvan Alımının Hibe Desteği ÖdendiSonraki Haber

Hayvan Alımının Hibe Desteği Ödendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar