Şekerbank

Çorum'da İlk Kez İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Ayçiçeği Hasadı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorum'da İlk Kez İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Ayçiçeği Hasadı Yapıldı
Tofidass

Çorum Merkeze bağlı Uğrak Köyü'nde gerçekleştirilen "İkinci Ürün Yağlık Ayçiçeği Demonstrasyonu" sonucunda düzenlenen hasat gününde ikinci ürün olarak yetiştirilen ayçiçeği hasadı yapıldı.

Hasada Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, OKA İl Koordinatörü Özgün Yalçın, Uğrak Köyü Muhtarı Yaşar Sayar, çevre köy muhtarları ve köylüler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Uğrak Köyü Muhtarı Yaşar Sayar; Desteklerinden dolayı Vali Necmeddin Kılıç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı da yaptığı konuşmada; Uğrak Köyünde yapılan tarımsal ve hayvansal üretim faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Birinci ürün olarak 270 dekar alan üzerinde sertifikalı arpa tohumluğu ile dekardan 400 kg ürün alındı. İkinci ürün olarak aynı alanda yağlık ayçiçeği ekildiğini belirterek, ikinci ürün ayçiçeğinden de yaklaşık 300 kg. verim alınmasını öngörmekteyiz." Dedi.

"Birinci ürün satışından gerçekleşen gelir toplamı 53 bin TL, dir. İkinci ürün olan ayçiçeği ekiminden ise dekardan 300 kg ürün almayı öngördüklerini ifade eden Sarı,  bu üründen de yaklaşık 65 bin TL. gelir elde edecektir. Üreticimiz birinci ürün arpa ve ikinci ürün olarak ayçiçeği yetiştiriciliğinden yaklaşık 118 bin TL gelir elde edileceğini belirten Sarı sözlerine şöyle devam etti; İkinci ürün üretimi ile aynı arazinin ülke ekonomisine katkısı iki katına çıkmış ve üreticimiz iki katı kar elde etmiş oluyor. İlimizde ikinci ürün yetiştirilebildiğini bu gün burada görmüş oluyoruz. Bundan sonra da kurum olarak İlimizde ikinci ürün yetiştirilmesi için gerekli çalışmaları yaparak ülkemize katma değer sağlayan üretim metodlarının ilimizde yaygınlaşması için çalışacağız. Dedi.

Son olarak konuşma yapan Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ise tarım, hayvancılık, sanayi ve turizmin Çorum'un sacayakları olduğunu söyledi.

"Vazgeçemeyeceğimiz konu ülkemizi zengin etmektir. 150 yıllık fakirlik sorunumuzu çok şükür ki 15 yıla yakındır artık geride bıraktık. Sorunların çözümü milli gelirimizi artırmaktan geçmektedir. Bu bağlamda ilimiz tarım ve hayvancılığını yeni projelerle geliştireceğiz. Tarımda suyu toprakla buluşturup derhal sulu tarıma geçmemiz elzemdir.

Tarım dışında ilimiz sanayi ve turizm girdilerini de buna paralel olarak artırmak zorundayız.

Köy muhtarımız Yaşar SAYAR'ı bu başarısından dolayı kutluyorum. Çünkü kendisi Çorum'da ikinci ürünün alınabileceğini bizzat ispat etmiştir. Bu çalışmadan dolayı yaklaşık yüz yirmi bin TL kazanç elde edeceği de anlaşılmaktadır.

İkinci ürün almanın yolları araştırılarak tarım teşkilatımızca bu daha da ileriye götürülmelidir." dedi.

Konuşmasının ardından Vali Necmeddin KILIÇ biçerdövere binerek ayçiçeği hasadını bizzat kendisi başlattı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçiler Üretiyor Yüzler GülüyorÖnceki Haber

Genç Çiftçiler Üretiyor Yüzler Gülüyor

Su Ürünleri Av Yasağı Denetimleri Tüm Hızıyla Devam EdiyorSonraki Haber

Su Ürünleri Av Yasağı Denetimleri Tüm Hı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar