Şekerbank

Çolakoğlu, Buğday Tarlalarını ve Dizdaroğlu Çiftliğini İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çolakoğlu, Buğday Tarlalarını ve Dizdaroğlu Çiftliğini İnceledi
0
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve beraberindeki teknik personellerle hububat alanlarında ve çitflikte incelemelerde bulundu.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube müdürlüğü teknik personellerince, Konukbekler Beldesi sınırları dâhilinde kalan hububat alanlarında; süne, thrips ve çekirge sürveya çalışmalarında  Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu eşlik ederek arazilerde incelemelerde bulundular. Verimin yüksek olmasının üreticiyi sevindirdiğini belirten Çolakoğlu; "Geçen yıl kuraklık ve döllenme döneminde don hadisesi nedeniyle buğday üretiminde yüzde 30'lara varan kayıpla karşılaşmıştık. Bu yıl yağışların bolluğu nedeniyle gerek kuruda gerekse sulu tarımda iyi bir verim bekliyoruz" dedi. 

Daha Sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Manap, Dizdaroğlu Tarım İşletmesini teknik inceleme kapsamında  ziyaret edip çiftliğin çalışmaları  hakkında işletme sahibinden bilgi aldılar.

İşletme sahibi Haluk Dizdaroğlu ile çiftlik hakkında bilgi alan Çolakoğlu, bu tür çiftliklerin olması hem ilimiz açısından hem de ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Çiftlik hakkında bilgi veren Dizdaroğlu; "İl merkez sınırları içerisinde bulunan çiftliğimiz 29 pedigirli yarış attı, 800 büyükbaş besi hayvanı, 3500 dekar mevzut arazi içerisinde 650 dekar altısıralı  arpa ekili, 2000 dekar buğday ekilidir. Arpada dekar başına 650 kg, buğdayda ise dekar başına 700 kg ürün bekliyoruz" dedi.

Çiftliği yerinde inceleyen Çolakoğlu ekili arazileri de yerinde gördü. Çolakoğlu; "Dizdaroğlu Çiftliği Muş Ovasının daha iyi değerlendirilmesi, Tarım ve Hayvansal üretimde daha yeni ve etkili tekniklerin kullanılması ve daha fazla üretimin gerçekleştirilmesinde gayretli çalışmaları olduğunu görüyoruz. Bu çalışmaların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organik Kayısı İçin Kurutma Filesi DağıtıldıÖnceki Haber

Organik Kayısı İçin Kurutma Filesi Dağıt...

Kraliçe Arıcılara Destek Devam EdiyorSonraki Haber

Kraliçe Arıcılara Destek Devam Ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar