Şekerbank

‘Çiklet fiyatına domates satılıyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Çiklet fiyatına domates satılıyor’
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, nisan ayı enflasyon rakamlarının yüksek olmasında domates fiyatlarının gösterilmesine tepki göstererek, “Antalya’da çiklet fiyatına domates satılıyor” dedi.
Tofidass

Nisan ayı enflasyon rakamlarının yüksek olmasında domates fiyatlarının gösterilmesine tepki gösteren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Antalya’da çiklet fiyatına domates satıldığını belirtti.

ATSO Mayıs ayı meclis toplantısı ATSO Salonunda gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadı. ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, yaptığı konuşmada, nisan ayı enfl asyon rakamlarında, enfl asyon günahının domates fiyatlarına yüklendiğini anımsattı. Rekabet Kurulu’nun meyve ve sebze fiyatlarında rekabet incelemesi başlattığını ifade eden Hacısüleyman, “Nisan ayı enfl asyonu açıklamasında enflasyonun günahı domatese yüklendi. Şimdi de Rekabet kurulu meyve sebzede rekabet incelemesi başladı. İncelemeyle fiyatları kimin artırdığına bakılacak ve gerekirse soruşturma açılacak. Oysa enfl asyonda en etkili unsur döviz kuruyla birlikte maliyetlerin artması olmuştur.

Domates ve sebze fiyatlarındaki artış bir-iki ay süren bir artıştır. Geçen ay toptancı halde 6.5-9 lira arasında olan çeri domates geçen gün 1-2 lira arasına düşmüştür. Bir kilo domates veya biber, salatalık gibi sebzeler 1 çiklet fiyatına satılmaktadır.

Meyve sebzede aylık fiyat artışlarına değil, yıllık artışlara bakılırsa enfl asyonun nedeninin domates olmadığı görülür” diye konuştu.

Antalya domatesinin Rusya’ya ihracatı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmede de gündeme geldiğini anımsatan Yusuf Hacısüleyman, şöyle devam etti: “Yılbaşından bu yana domates ihracatımız yüzde 27 arttı, fakat son bir ayda sebze-meyve ihracatımızdan ciddi alarm sinyalleri gelmeye başladı. İçeride fiyat artışı ihracatı zayıfl atmış olabilir. 
Bu arada dün Türkiye ve Rusya hükümetleri engellerin kaldırılması konusunda yeni bir protokol imzaladılar.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP, zeytinlik düzenlemesinin geri çekilmesini istiyorÖnceki Haber

CHP, zeytinlik düzenlemesinin geri çekil...

Türkiye'nin asırlık rüyası gerçekleştiSonraki Haber

Türkiye'nin asırlık rüyası gerçekleşti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar