Şekerbank

Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması Projesi Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması Projesi Toplantısı Yapıldı
Tofidass

Çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalite değerinin artırılması ve bu konuda marka değer oluşturularak üretimin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan Çiğ Süt Toplama Merkezi’nin Geliştirilmesi Projesi Protokolü’nün geçtiğimiz kasım ayında Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce tarafından imzalanmasının ardından, konuyla ilgili olarak Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması İçin Altyapı Kurulumu Projesi Toplantısı, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kelkit kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Köse İrfan Can MYO Müdürü Prof. Dr. Bahri Bayram, Kelkit Aydın Doğan MYO Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, İl Genel Meclisi üyeleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri, Süt Üreticileri Birliği üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Necati Ceyhan tarafından yapılan sunumun ardından yaptığı konuşmada, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde çiğ sütün daha uygun şartlarda toplanmasına yönelik bir proje yapıldığını ve bu projenin DOKAP tarafından desteklendiğini kaydeden  Vali, “Gerek Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliğimiz gerek İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz ile İl Özel İdaremizin yapmış oldukları başvuru ve buna bağlı şartların karşılıklı istişaresiyle oluşan güzel bir tablo meydana geldi. Yaklaşık 1 milyon 100 bin liralık finansman desteği sağlanacağı belirtildi ve buna yönelik proje kabul edildi. Hatta proje kapsamında yapılacak imalata yönelik çalışmaların ihalesi dahi yapıldı. Bu ihale sonucunda yapım işi de gerçekleştirildiğinde, orda öngörülen süt toplamaya ilişkin üniteler teşkil ettiğinde neler olabileceğini arkadaşlarımız takibe aldılar ve bu konuda tabii ki köylerimiz başta olmak üzere bölgemizde üretilen sütün en verimli şekilde değerlendirilmesi için neler yapılması gerekiyorsa bunlar planlı bir şekilde yapılır hale gelecektir.

Şu anda işleyen bir sistemin var olduğunu belirten Vali, bunun daha iyi olabilmesi için gayret sarf edildiğini ifade ederek, “Bu konuda nihai hedefimiz, birebir üreticimizin yani vatandaşımızın cebine giren parayı artırmaktır.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un konuşmasının ardından toplantıda katılımcılar söz alarak, projeyle ilgili görüş ve önerilerini paylaştılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya 23 ton antibiyotikli Türk tavuğunu geri yollayacakÖnceki Haber

Rusya 23 ton antibiyotikli Türk tavuğunu...

BM FAO: 3 milyon dolarlık proje Türkiye’nin korunmasız bozkır alanlarını hedefliyorSonraki Haber

BM FAO: 3 milyon dolarlık proje Türkiye’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar