Şekerbank

Çiftçinin Mutlu Günü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçinin Mutlu Günü
Bayburt Çiftçisinin Mutlu Günü
Tofidass

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, İl Müdürlüğü Metin Köse Toplantı Salonunda "Bayburt Tarımı Güç Kazanıyor " temalı Dış Kaynaklı, Bölgesel Kaynaklı ve Yerel Kaynaklı Tarım Projelerinin Açılış ve Tanıtım töreni düzenlendi. 

Programa, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Bayburt Milletvekili Dr. K. Kadri Karaoğlu, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Bayburt İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi,  Vali Yardımcısı Hasan Dönmez, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, , Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda köy ve mahalle muhtarı ile basın mensupları katıldı.

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut yaptığı açılış konuşmasında;

"İlimiz ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayanmakta olup Tarım ve hayvancılığa yönelik kamu hizmetlerinin etkinliği bu önemli sektörün gelişimini, dolayısı ile şehrin ekonomisini doğrudan etkilemektedir. Bu doğrultuda bizde kurum olarak kendimize üst seviyede sorumluluk biçerek çalışmalarımızı yürütüyoruz.

İlimiz yüzölçümünün % 57'si mera olup, meralarımızda hayvancılığı etkileyen en önemli sorunlardan birisi su sıkıntısıdır. Bu amaçla geçtiğimiz yıl başlattığımız 5 yıllık bir proje ile tüm meralarımızda bu sorunu çözme hedefi koyduk. Geçen yıl köy meralarımızı 555 adet suluk ve 10 adet gölgeliğe kavuşturduk, bu yılda 575 suluk ve 10 adet gölgelik kazandırıyoruz. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içerisinde bütün köy meralarımızda boşa akan hiç bir su kaynağı kalmayacak." dedi.

İlde yürütülen dış kaynaklı ve bölgesel kaynaklı projeler hakkında bilgi veren İl müdürü Karabulut; Bayburt tarımının bu çalışmalarla beraber yapılan ve devam etmekte olan büyük sulama projeleri, toplulaştırma projeleri,  dış kaynaklı kırsal kalkınma projeleri ile önümüzdeki yıllarda çok daha iyi seviyeye geleceğini belirtti.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe yaptığı konuşmada Bayburt için tarım ve hayvancılığın vazgeçilmez olduğunu belirterek yapılan projelerin ve sağlanan desteklerin devam etmesi talep eti.

İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi konuşmasında; İl Özel idaresi olarak tarıma ve çiftçiye verilen destekler hakkında bilgiler vererek, Bayburt tarımının geliştirilmesi için sulama yatırımlarına öncelik verdiklerini, bunun dışında sektörel olarak her yıl tarım ve hayvancılığı bütçenin bütün imkânlarını kullanarak desteklediklerini belirtti. Önümüzdeki yıllarda da bu desteklerin artarak devam edeceğini belirten Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Özel İdaresi olarak köylerimizin altyapısının yanında köylerde yaşayan insanlarımızın gelir seviyesinin arttırılması için bu tür üretime yönelik projelerin büyük önem arz ettiğini belitti.

Programda son konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Bayburt Valisi Yusuf Odabaş Bayburt'un gelişmesi ve kalkınması için tarım ve hayvancılığın kaçınılmaz bir sektör olduğunu belirterek; "Bu sektörün geliştirilmesi, daha fazla üretim kapasitesine ulaşması, üretilen ürünün daha değerli şekilde satışı, pazarlamasının yapılmasının sağlanması Bayburt ilinin kalkınması için kaçınılmaz bir konudur. Dolayısıyla Bayburt için gıda, tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Bu sektörün gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bayburt'un sürekli göç veren bir il konumunda olduğunu, bunun için de ilde üretilen ürünün değerlenmesi gerekmektedir. Çünkü gelir elde edemeyen vatandaşımız gelir elde edebildiği yerlere gidebilme ihtiyacını hissetmekte, kendisini oralara giderek gelirini orada sağlayıp zaman zaman Bayburt'a gelerek Bayburt'ta yaşamını devam ettirmektedir. Dolayısıyla daha çok yaz aylarında Bayburt'a geliyor, kış aylarında ise gelir elde ettiği yerlere giderek geçimini orada sağlıyor. Bizim yapacağımız çalışmalarla birlikte, yatırımlarla birlikte Bayburt'ta yaşayan insanların ve çiftçilerimizin gelirini arttırmak zorundayız." Dedi.

Konuşmaların ardından belge törenine geçildi. Sürü Yöneticisi Eğitimlerinde başarılı olan çobanlarımıza belgelerini Bayburt Valisi Yusuf Odabaş takdim etti.

Programın ikinci bölümünde, İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan tarımsal alet-makine ve ekipmanların tanıtımı yapılarak uygulanan projeler kapsamında Bayburt köylerine;

575 adet Hayvan Suluğu (meralara)

237 adet mesleki(sürü yöneticisi, arıcılık, süt sığırcılığı) eğitim sertifikası,

145 adet otomatik Ahır hayvan suluğu ve montajı,

37 adet Arıcı Güneş Enerjili akü, Arı Çiti ve ekipmanları

29 adet Çift Üniteli Süt Sağım makinesi,

10 adet sera yenileme,

Yem bitkisi tohum desteği,

3 adet Anıza Doğrudan Ekim Mibzeri,

2 adet Yeşil Ot Silaj Makinesi,

1 adet Taş Toplama Makinesi,

1 adet Katı Hayvan Gübresi Dağıtma Römorku

dağıtımı yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Bilgilendirme ToplantısıÖnceki Haber

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri...

Patatesin kilosu bu yıl ne kadar?Sonraki Haber

Patatesin kilosu bu yıl ne kadar?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar