Şekerbank

ÇİFTÇİLERİ ENDÜSTRİYEL TARIMA TEŞVİK EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİLERİ ENDÜSTRİYEL TARIMA TEŞVİK EDİYOR
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehirli çiftçileri endüstriyel tarım ürünü yetiştirme konusunda teşvik ediyor.
Tofidass

Endüstriyel tarım ürünü yetiştirme konusunda, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun öneri ve teşvikleriyle, Kırşehir Merkeze bağlı Yeşilli Köyü’nde önemli bir adım atılarak, 600 dönüm salçalık domates üretilmeye başlandı.  

Türkiye’de salçalık domates üretiminin yüzde 40’ını tek başına karşılayan Bursa ve Konya’daki salça fabrikalarının hammaddeye ihtiyaç duyduğunu gören, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, böyle bir üretim yapılması konusunda Yeşilli Köyü Muhtarı Orhan Erol’u yönlendirerek 600 dönüm salçalık domates ekilmesi konusunda teşvik etti. Bu konuda açıklama yapan Selahattin Ekicioğlu: ‘’Kırşehirli çiftçilerimiz, yaşanan kuraklıklar nedeniyle tek ürün yetiştirdikleri için zarar ediyorlardı. Diğer ekim alanlarını azaltarak, domates, şeker pancarı ve soğan gibi endüstriyel alanda ürünler yetiştirmeye yöneltmek istiyoruz. Bu yıl ilimiz merkeze bağlı Yeşilli Köyü’nde 600 dekarlık alana ekim yapılarak, ilimizde  salçalık domatesin rahatlıkla üretilebileceğini gördük. Bunun yanında salatalık, marul, kavun, karpuz gibi ürünler de yetiştiriliyor. Yetişen salçalık domatesler, Konya’daki salça fabrikasına gönderilecek.’’ dedi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun öneri ve teşvikleriyle 600 dekar salçalık domates eken Yeşilli Köyü Muhtarı Orhan Erol da ‘’ Öncelikle 100 dekarlık alana salçalık domates yetiştirmeyi düşünüyorduk. Sonra bu alanı 600 dekara çıkardık. Ürünümüzü 15 gün gecikmeyle ekmemize rağmen, şu an domates verimliliğinin beklediğimizden fazla olduğunu görüyoruz. Ayrıca Kızılırmak Havzası’ndan sağlanan suyu da doğal halde elde ediyor, maliyeti de en aza indiriyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, eğer bu konuda bizi teşvik etmeseydi, böyle bir üretim yapmak aklımıza dahi gelmezdi. Kendisine teşekkür ediyor, ilimizdeki diğer yetkililerin de bizleri bu konuda teşvik ederek, bu üretimin daha da yayılmasını istiyoruz.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Van’da Sebze ÜretimiÖnceki Haber

Van’da Sebze Üretimi

Jandarma Köylerde Vatandaşı BilgilendiriyorSonraki Haber

Jandarma Köylerde Vatandaşı Bilgilendiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar