Şekerbank

Çiftçilere TKDK Hibe Destekleri Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere TKDK Hibe Destekleri Anlatıldı
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü işbirliğinde, IPARD programı kapsamında hibelerden yararlanan üreticilere eğitim verildi.
Tofidass

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü işbirliğinde, IPARD programı kapsamında hibelerden yararlanan üreticilere eğitim verildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitime, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, TKDK Manisa İl Koordinatörü Atila Başay, konu uzmanları ile çok sayıda üretici katıldı.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, TKDK İl Koordinatörlüğüyle her daim işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden İl Müdür Vekili Metin Öztürk; "Varlık sebebi, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların, ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun ilimizde de bir koordinatörlüğünün bulunması Manisa adına bir şanstır. Görevleri açısından bakıldığında ulusal çapta önemli bir sorumluluk üstlenen kurum, kırsal kesimlerde kalkınma, tarımsal faaliyetlerde ilerleme konularında etkin bir çalışma yürütmektedir. Kurumun hizmetleri İPARD programları kapsamında yürütülmekte olup İl koordinatörlüğünün Manisa'da açılmasıyla Avrupa Birliği projelerini hazırlama ve hibelerden yararlanma oranı her geçen gün artarak devam etmektedir. Avrupa Birliği ve ülkemiz tarafından kırsal kalkınma için ayrılan hibeleri ülkemize kazandırma, potansiyel faydalanıcılara ulaştırma ve ayrılan kaynaktan Manisa için daha fazla pay alma konusunda göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı İl Koordinatörlüğümüzü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

İl Koordinatörü Atila Başay ise, söz konusu eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Konuşmasında Kurumun çalışmaları ve Manisa'da uygulanan hibelere değinen Başay, hibe destekleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" konusunda İlde uygulanan hibelerden yararlanan üreticilere, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli konu uzmanları Ziraat Yük. Mühendisi Osman Sarı, Ziraat Mühendisleri Mehmet Yurtseven ve Ayşe Bilir tarafından pratik bilgiler verildi. Ağırlıklı olarak haşhaş, kekik ve kapya biber yetiştiriciliği ile hastalık ve zararlılarının konuşulduğu toplantıda çiftçilere saha tecrübeleri de aktarıldı. Verilen eğitimler katılımcı üreticiler tarafından ilgiyle izlendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arı Kovanı DağıtıldıÖnceki Haber

Arı Kovanı Dağıtıldı

Çiftçilere Kiraz, Japon Eriği ve Alıç Fidanı DağıtıldıSonraki Haber

Çiftçilere Kiraz, Japon Eriği ve Alıç Fi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar