Şekerbank

Çiftçilere Meyve Fidanı Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Meyve Fidanı Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından meyveciliğin geliştirilmesi, kırsal kesimde yaşayan çiftçilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi, çiftçi gelirlerinin çeşitlendirilmesi, köy ve kasabalarda yeşil alanların oluşturulması, çiftçilerin meyve ihtiyaçlarını kendi üretimlerinden karşılamaları ve ağaç sevgisi kazandırılması amacıyla çiftçilere kapama meyve bahçesi kurmaları için fidan dağıtımı yapılmaktadır.

Bu kapsamda; Aksaray İl Özel İdare bütçesinden ayrılan ödenekle satın alınan 4510 adet muhtelif meyve fidanı törenle çiftçilere teslim edildi.

İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan dağıtım törenine Vali Şeref ATAKLI, İl Genel Meclis Başkanı M.Mehmet TÜZÜN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan ALTUNDAĞ, İl Müdürü Bestami ZABUN, Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut AKTÜRK ve fidan alacak vatandaşlar katıldı.

Vali Şeref ATAKLI yaptığı konuşmada; ''Hazırlamış olduğumuz Stratejik Plan çerçevesinde Özel İdareden ayırdığımız kaynaklardan çiftçimize fidan dağıtmak suretiyle destek olup meyve tarımını ve meyveciliği geliştirmek istiyoruz. Bizler teşvik edeceğiz destek olacağız çiftçilerimizde bunu en iyi şekilde yapacaklar. Birlikte iyi işler yapmaya devam edeceğiz. Dağıtılan fidanların memleketimize hayırlı olmasını diliyor ve verimli sonuçlar alınmasını temenni ediyorum.'' dedi.

İl Müdürü Bestami ZABUN ise konuşmasında 'Toplam 9 çiftçimize badem, elma, kiraz, ceviz ve bağ olmak üzere 4510 adet fidan dağıtımı yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Fidanları en az 5 dekar ve üzeri kapama meyve bahçesi kuracak olanlara veriyoruz. Son üç yılda 153 kişiye fidan desteği sağlanmış olup bu destekler kapsamında 178 adet kapama meyve bahçesi kurulmuştur. Kurulan bu bahçelere toplam 33,755 fidan dikimi yapılmış ve 271.361 TL destek verilmiştir. Bu bahçelerin kurulmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaremize ve İl Genel Meclisimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' dedi.

Konuşmaların ardından, çiftçilere fidanlarının teslim edilmesiyle tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mezrone Üzümü Aşı Çalışması YapıldıÖnceki Haber

Mezrone Üzümü Aşı Çalışması Yapıldı

20 Bin Personel İşe AlınsınSonraki Haber

20 Bin Personel İşe Alınsın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar