Şekerbank

Çiftçiler SGK Primlerini 6 Ayda Bir Ödeyebilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçiler SGK Primlerini 6 Ayda Bir Ödeyebilecek
Tofidass

igortalı olanların her aya ait sigorta primlerini takip eden ayın sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir.

Yasal ödeme süresi geçtiği halde ödenmeyen sigorta primleri için ödeme süresinin sona erdiği günü takip eden günden itibaren prim ödeneceği tarihe kadar faiz işlediği gibi, ayrıca primlerini kendileri ödemekle yükümlü olan sigortalıların primlerini düzenli ödememeleri halinde kendileri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık yardımlarından yararlanamamaktadır. Dolayısıyla SGK sigorta primlerinin yasal süresi içerisinde ödenmesi büyük önem arz etmektedir.

18 Ağustos 2021 tarih, 31572 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 26 ncı maddesiyle Tarım Bağ-Kur sigortalılarının, 29 uncu maddesiyle de Ek-5 Tarım Sigortalılarının primlerini ödeme süreleri değiştirildi.

Yapılan değişikliğe göre;

Tarım Bağ-Kur sigortalıları ile Ek-5 Tarım (Tarım SSK) sigortalıları, Ocak-Haziran dönemi primlerini Temmuz ayı sonuna, Temmuz-Aralık dönemi primlerini takip eden yılın Ocak ayı sonuna kadar SGK’ya ödeyecekler. Böylece her ay sigorta primi ödemeleri gerekmeyeceği gibi, 6 ayda bir primlerini düzenli olarak ödemeleri halinde sağlık yardımlarından da yararlanabilecekler.

Düzenleme 2925 Tarım Sigortalılarını Kapsamıyor

2925 sayılı Kanun kapsamında tarım sigortalısı olanların da diğer sigorta prim ödemelerinde olduğu gibi her aya ait primleri takip eden ayın sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Aksi halde primlere faiz uygulanıyor. Ayrıca primlerini gecikme cezası ve gecikme zammı ile birlikte ait olduğu yılı takip eden yılın Şubat ayı sonuna kadar ödemeyenlerin o yılın 1 Ocak gününden itibaren sigortalılıkları sona erdiriliyor, yani SGK tarafından sigorta çıkışları yapılıyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Bitki Biyoçeşitliliği Büyülşehir İle Güvence AltındaÖnceki Haber

Bitki Biyoçeşitliliği Büyülşehir İle Güv...

ÇİFTÇİ-SEN Çekirdeksiz Kuru Üzüm için taban fiyat 18 TL olmalıSonraki Haber

ÇİFTÇİ-SEN Çekirdeksiz Kuru Üzüm için t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar