Şekerbank

Çiftçi Kursları Uygulama Eğitimi ile Tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçi Kursları Uygulama Eğitimi ile Tamamlandı
Meyvecilik, Budama ve Aşılama Çiftçi Kursları Uygulama Eğitimi ile Tamamlandı.
Tofidass

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2016 yılında planlanan Çiftçi Eğitim Kursları devam ediyor.

18-26 Ocak tarihinde Bursa Merkez, 22-26 Şubat 2016 tarihlerinde Kestel İlçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce düzenlenen ve yoğun ilgi gören Genel Meyvecilik, Budama ve Aşılama Kurslarına 150 üretici katıldı.  

Meyvecilik ve Bahçe Tesisi, Sert Kabuklu, Yumuşak Çekirdekli Meyveler, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım, Sulama, Bitki Besleme, Meyve Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele, Tarımsal Desteklemeler Konularında, konu uzmanı teknik elemanlarca sunumlar ve görseller eşliğinde gerçekleştirilen eğitimler; Meyve Ağaçlarında Budama, Terbiye Şekilleri ve Aşılama konularında kursiyerlere Çeltik Mahallesinde mevcut bahçelerde 24 Şubat Çarşamba günü pratik uygulama yaptırılarak tamamlandı.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik yaptığı açıklamada; "Çiftçi Eğitim faaliyetlerimizi, İl Müdürlüğümüzün önemli görevleri arasında değerlendiriyorum. Üretim faaliyetlerinin durgun olduğu hasat sonrası ve kış dönemlerinde üreticilerimizden gelen yoğun talepler doğrultusunda "Çiftçi Eğitim Kursları" düzenliyoruz. Gelişen kitle iletişim araçları ve yoğun sosyal medya kullanımına karşın çiftçi eğitim kurslarımız ve özellikle meyvecilik, budama ve aşılama kurslarımız yoğun ilgi görmekte. Üreticilerimizin aldığı eğitimlerin kendilerine pratikte çok büyük katkıları olacaktır."

İl Müdürü Çelik açıklamasının sonunda eğitimlerin kursiyerlere ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen teknik elamanları özverili çalışmalarından dolayı kutladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Toprağa Damlasın Geleceğimiz Kaybolmasın Projesi Çiftçi Eğitimleri BaşladıÖnceki Haber

Su Toprağa Damlasın Geleceğimiz Kaybolma...

Çandır’da Bordo Bulamacı Eğitimi VerildiSonraki Haber

Çandır’da Bordo Bulamacı Eğitimi Verildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar