Şekerbank

Çelikler aspir işleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çelikler aspir işleyecek
Aspir Yozgat genelince yaygınlaşınca işadamı Ayhan Çelik harekete geçti
Tofidass

Yerköy ilçesinde faaliyetini sürdüren Çelikler Ayçiçeği İşleme tesislerinde, giderek ekim alanları genişleyen aspir bitkisinin alımı yapılarak, işlenip, bitkisel yağı haline getirilerek, piyasaya sürülecek.
Çelikler Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, günlük 100 ton kapasiteli tesiste ayçiçeğinin yanında kanola ve aspir bitkilerin de işlenebildiğini söyledi. Türkiye genelinde sıvı yağın ve biodizelin gündeme gelmesiyle tarım alanlarında alternatif ürün olan ayçiçeği, aspir ve kanola ekimine yönlendirilme yapıldığını belirten Çelik, ''Türkiye petrolden sonra en çok bitkisel yağ ithalatı yapmaktadır. Bu sebeple bu bitkilerinin ekimi desteklenmelidir. Yozgat bu konuda hem sanayisi hem de tarımsal yönden avantajlı bir ildir. Yozgat’ta hem ekim alanları hem de işlemek için fabrikaları mevcuttur'' dedi.

EKONOMİYE KATKI OLACAK
Ayhan Çelik, tesislerin bulunduğu Yerköy ilçesi Sekili bölgesinde yağışların bol olması nedeniyle aspir rekoltesinin de yüksek olacağına vurgu yaparak, Çelikler Ayçiçek Yağ İşleme tesislerinde bu yıl aspir alımları yapıp, işlemek suretiyle ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

ASPİR ÜRETİMİ ARTTI
Türkiye'de en fazla nadasa bırakılan tarım alanına sahip iller arasında ilk sıralarda yer alan Yozgat'ta, bir taraftan nadasa bırakılan tarım alanlarını ekonomiye kazandırmak diğer taraftan da bitkisel yağı açığını kapatmak üzere başlatılan çalışmalar doğrultusunda il genelinde aspir ekim alanlarında da ciddi artış oldu. Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık açısından Türkiye'nin önemli bölgelerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, nadasa bırakılan tarım alanlarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmasının yanında Türkiye'nin bitkisel yağ açığının kapatılmasına da katkı da bulunmak amacıyla geçen yıl 50 bin dekar alana aspir ekilişinin yapıldığını söyledi. Özdemir, aspir ekim alanlarının sözleşmeli dışında da yapılmaya başlandığını, bu nedenle bu yıl daha fazla ürünün alınmasının beklendiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kavak'ta buğday hasadı başladıÖnceki Haber

Kavak'ta buğday hasadı başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi Develi’de Hububat Alımına BaşladıSonraki Haber

Toprak Mahsulleri Ofisi Develi’de Hububa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar