Şekerbank

Çankırı'nın Domatesi Pazara Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çankırı'nın Domatesi Pazara Çıktı
Tofidass

Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, İl Özel İdaresi destekli Seracılığı Geliştirme Projesi ve Bakanlığın desteklediği Genç Çiftçi Projesi kapsamında kurulan seralarda üretilen sebzelerden domates ve biber pazarda yerini aldı.

Çankırı'da sebze üretimini geliştirmek amacıyla İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler, İl Özel İdaresi tarafından % 50 desteklenerek seracılık yaygınlaştırılmakta.

İl Müdürü Osman ÇAKIR ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer DOĞAN   yapılan çalışmaları görmek üzere, Köy Muhtarı Cahit GÖKMEN ile birlikte Merkez Aşağıyanlar Köyünde Musa İPEK 'e ait domates yetiştiriciliği yapılan serada inceleme yaptı. Üreticiyle yetiştirme ve pazarlama konularında bilgi alışverişinde bulundu.        

Uygulanan proje ile serada yetiştiricilik yapan üretici sayısı artarak domates üretimi ilde artmıştır. Bazı seralarda Örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde Entegre Mücadele çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar kapsamında Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca sebze üreticileri yerinde ziyaret edilerek rutin kontroller yapılmaktadır. Ziyaretlerde üreticilere Entegre Mücadele, domates yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgi verilmekte sorunlar yerinde çözümlenmektedir. Kontrollü ilaç kullanımı sağlanarak, zirai ilaç kalıntısı olmayan sebze üretimi yapılmaktadır. Çiftçileri kendi serasının uzmanı haline getirmek hedeflenmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Osman ÇAKIR;

"Bu proje ile İlimizde sebze yetiştiriciliğine uygun olan alanlarda sera kurulumu yapılarak, çiftçilerimiz sebze üretimine teşvik edilerek, üretim alanlarını genişleterek, birim alandan maksimum ürün ve gelir elde etmeleri sağlanacağını, ayrıca kontrollü üretim yapılarak pazarda tüketiciye güvenilir ürün sunmaktır dedi.

Pazarlarda da tüketicilerce özellikle Çankırı da üretilen domates ve biberlerin talep görmesi hem Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünü hemde üretici çiftçileri memnun etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğde çiftçisi her yıl olduğu gibi bu yılda zarar ediyorÖnceki Haber

Niğde çiftçisi her yıl olduğu gibi bu yı...

Meraklı Çiftçiye Alternatif Tarım ÜrünleriSonraki Haber

Meraklı Çiftçiye Alternatif Tarım Ürünle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar