Şekerbank

Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarına Hibe Desteği Müracaatları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarına Hibe Desteği Müracaatları Başladı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca basınçlı bireysel sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi ile ilgili tebliği yayınlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca basınçlı sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/13) Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Program ile;   Tarla İçi Damla Sulama Sistemi Kurulması,  Tarla İçi Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması,  Tarla İçi Mikro Yağmurlama Sulama Sistemi Kurulması,  Lineer Sistem, Center Pivot Sistem Veya Tamburlu Sistem Yağmurlama Sulama Makinesi Alınması ve Güneş Enerjili Sulama Sistemi Kurulması projelerine hibe desteği sağlanacaktır. Hibeye esas malın tutarı gerçek kişiler için 100 bin lira, tüzel kişiler için 200 bin lirayı geçemeyecektir. Mal alım bedellerinin bu miktarları aşması durumunda aşan kısım Yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır. Yatırımcılar hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50' si oranındaki katkı payını ve toplam faturaya ait KDV' nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumlu olacak. Tebliğ kapsamında yapılacak mal alım başvuruları, Tebliğin yayımı tarihi olan 29 Nisan'dan başlayarak 13 HAZİRAN 2016 tarihine kadar İl Müdürlüklerine yapılabilecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çin Halk Cumhuriyeti Gıda Ve Tarım Sektörü Heyeti, İstanbul’da İncelemelerde BulunduÖnceki Haber

Çin Halk Cumhuriyeti Gıda Ve Tarım Sektö...

En İyi Kuzu Ve En İyi Koç Yarışması DüzenlendiSonraki Haber

En İyi Kuzu Ve En İyi Koç Yarışması Düze...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar