Şekerbank

Bayram Öncesi Denetimler Artarak Devam Ediyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Öncesi Denetimler Artarak Devam Ediyor…
Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; Gıda denetim görevlileri tarafından Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala İlimizdeki oteller, şeker, çikolata, lokum, tatlı , unlu mamul satan ve üreten işletmelerin denetimlerine aralıksız devam ediyor.
Tofidass

Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; Gıda denetim ekipleri  yaklaşan Ramazan bayramı öncesi imalathaneler ve perakende  satış yerlerine yaptığı denetimleri artırdı.  Gıda denetim  ekipleri tarafından  gıda denetimleri ; riske dayalı denetim esasları çerçevesinde gerçekleştirilmiş olup özellikle tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerlemeciler, kuruyemişçiler, toplu tüketim yerleri ve gıda satış yerleri olmak üzere gıda arzının bulunduğu her yerde, özellikle gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni konusunda denetimler artırılmıştır. Gıdaların tekniğine uygun olarak hazırlanması, taşınması, uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve satışa/tüketime arz edilmesi başta olmak üzere bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa/tüketime sunulmaması konusunda işyerleri uyarılarak, Gıda işletmecilerinin de üzerine düşen sorumlulukları göstermeleri hususunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. 

 
Konu hakkında açıklama yapan  Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Kenan Şahin;  “Normalde rutin olarak yaptığımız denetimleri Ramazan  Bayramı öncesi  halkımızın sağlığı açısında sıklaştırdık.  Gıda ve Yem Şube Müdürümüz  ve Gıda  Mühendislerimiz   öncülüğünde, İlimizin farklı bölgelerindeki  tatlı, börek , pasta ve şekerleme satışını  yapan yerleri ve imalatını  yapan çok sayıda imalathane ve perakende  satış yerlerinin  denetimlerimiz aralıksız  devam ediyor.  İmalathaneleri başta aşağı denetleyen Gıda denetim görevlilerimiz   eksiklikler konusunda işletmeleri uyararak  bir dahaki denetime kadar yerine getirmesi konusunda uyarılarda bulunurken,  eksiklikleri zamanında yerine getirenlere teşekkür ediyor,  yerine  getirmeyenlere ise  Türk Gıda Kodeksi  esaslarına göre idari para cezası uyguluyorlar.  Aylık ve haftalık olarak rutin yaptığımız denetimlerimizi Ramazan Bayramına birkaç gün kala sıklaştırdık ve denetimlerimiz sabah saatlerinde başlayarak geç vakitlere kadar devam ediyor. Vatandaşlarımızın şeker, çikolata, lokum  alırken mutlaka son kullanma tarihleri ve ambalajlarına dikkat etsinler. Son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajları düzgün ürünleri tercih etsinler.  Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde mutlaka Alo 174 Gıda Hattına ihbar etsinler.  Alo 174 Gıda Hattı, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan ricamız, gıda ile ilgili market, pastane,  üretim ve tüketim yerleri gibi  ve gıda ile ilgili her ne tür şikayetleri olursa Alo 174 Gıda Hattı'nı aramalarıdır. Biz  Müdürlük olarak anında o şikayet edilen yerlere giderek orası ile ilgili denetimlerimizi gerçekleştiririz ve söz konusu işletmelere yasalar çerçevesinde işlem uygularız.  Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını  sağlıklı ve mutlu geçirmesini dileyerek, Bayramlarını kutlarım” dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasat Kontrolleri Devam EdiyorÖnceki Haber

Hasat Kontrolleri Devam Ediyor

Trinova Üreticinin Yüzünü GüldürüyorSonraki Haber

Trinova Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar