Şekerbank

Başkan Tarhan, Limon Yetiştiricileriyle Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Tarhan, Limon Yetiştiricileriyle Bir Araya Geldi
MEZİTLİ BELEDİYESİ, LİMON YETİŞTİRİCİLİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ EDİNMEK İÇİN DOĞLU MAHALLESİ'NDEKİ ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELEREK, ÜRETİCİLERİN SIKINTILARINI DİNLEDİ.
Tofidass

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, limon yetiştiriciliği ile ilgili bilgi edinmek için Doğlu Mahallesi’ndeki üreticilerle bir araya gelerek, üreticilerin sıkıntılarını dinledi.
Ziraat yüksek mühendisi olması dolayısıyla ilgi duyduğu bir alan olduğunu belirten Başkan Tarhan, üreticilerin çok zor durumda olduğunun altını çizdi.Tarhan, "Limon üreticiliği yapan kardeşlerimizle birlikte kesim çalışmalarını görmek ve sorunları yerinde incelemek için burada bulunuyoruz. Türkiye’de tarımın çok kötü ve sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Birçok ürünler dışarıdan ithal ediliyor. Buda bizi çok üzüyor. Mezitli dahil olmak üzere ülkemizdeki tarımsal arazilerin 3/1 sulanamıyor. Halen bitmeyen göletler ve başlanamayan barajlarımız var. İlçemizde bulunan Tepeköy, Cemilli, Değirmençay, Fındıkpınarı gibi mahallelerimizde göletler ve barajlarımız hizmete girme halinde sulanabilir arazilerimiz daha verimli hale gelecektir" dedi.
Üreticilerin en çok şikayet ettiği konunun tarımsal girdilerin her sene yükselmesi olduğu kaydeden Tarhan, birçok nedenlerden dolayı üreticilerin tarımdan uzaklaştığını belirtti. Bunların başında, elde edilen ürünlerden gelirlerin sabit olması veya azalmakta olduğunu hatırlatan Tarhan, "Çiftçimizin bazı nedenlerden dolayı tarımdan uzaklaşması bizleri oldukça üzüyor. Burada bizi ağırladıkları için üreticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz her zaman üreticinin yanında olacağız" şeklinde konuştu.
Doğlu Mahallesi üreticileri adına konuşan Ahmet Şahin ise üreticiye teşvik priminin olmadığını ve çok fazla sıkıntı çektiklerini kaydetti. En önemli sıkıntılarının elektrik ve su olduğunu belirten Şahin, "Tarımsal giderler çok fazla ve özellikle ilaçlarımız çok pahalı. Devlet desteklemesi yok ve karşı ihracat yok. Bizlere hiç teşvik primi vermiyorlar. İhracatçı bizden aldığı malı direk teşvik primi olarak veriyor. Üreticiye yine bir şey yok. Bize sahip çıksınlar. Ben burada bizleri ziyaret eden Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz minnettarım. Bizlerin yanında olduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burhaniye’de Stevia Fidesi İçin 2 Sera KurulduÖnceki Haber

Burhaniye’de Stevia Fidesi İçin 2 Sera K...

Pırasa Kanserden Koruyor!Sonraki Haber

Pırasa Kanserden Koruyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar