Şekerbank

Başkan Muhittin Pamuk, Mersinlileri Biber Fuarı’na Davet Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Muhittin Pamuk, Mersinlileri Biber Fuarı’na Davet Etti
BİBEREXPO-Biber Çeşitleri Fuarı, 5-7 Nisan 2018 tarihleri arasında Adanalıoğlu’nda yapılacak. Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, “Fuarın başarılı geçeceğine inanıyorum. Bundan sonraki ilk hedefimiz, fuarımızı ulusal düzeyde bir etkinliğe dönüştürmek” dedi.
Tofidass

Akdeniz Belediyesi’nin desteği; Adanalıoğlu ve Kazanlı muhtarlıkları,  Ziraat Ajansı ve bölgedeki üreticilerin işbirliğinde, 5-7 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan “BİBEREXPO / Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı” basın tanıtım toplantısı, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Örtü Altı Üreticileri Birliği Başkanı Tansel İzgi, Adanalıoğlu Muhtarı Cengiz Demir, Kazanlı Muhtarı İbrahim Koca, Ziraat Ajansı ve MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu’nun yanı sıra, Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgelerinden muhtarlar katıldı. 

Başkan Pamuk; “Akdeniz, Mersin’de biber üretiminde öncü bölge”

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin’in; Antalya’dan sonra Türkiye’de biberin en fazla üretildiği il olduğuna dikkat çekti. Mersin’de de biberin en fazla üretildiği ilçenin, yüzde 60’lık payla Akdeniz olduğunu kaydeden Başkan Pamuk, bu üretimin büyük bölümünün de Kazanlı ve Adanalıoğlu bölgelerinden sağlandığını belirtti.

Biber fuarı fikrinin, Kazanlı’ya yaptığı bir ziyaretinde bir araya geldiği üreticiler ve vatandaşlardan gelen talep üzerine ortaya çıktığını ifade eden Başkan Pamuk; “Buradan hareketle, hem üretilen biberin, Mersin’de, Akdeniz’de ve ülkemizde tanıtımı ile ilgili bir faaliyet yapalım, hem de üreticilerle sektör paydaşlarını bir araya getirerek, tarımda yeni gelişmeleri aktaralım düşüncesiyle birlikte bir fuar yapalım fikrinde mutabakata vardık. İnşallah 5 Nisan’da fuarımızın açılışını yapacağız” dedi.

“Bundan sonraki ilk hedefimiz, fuarı ulusal seviyeye çıkarmak”

Bu fuardan elde edilecek başarının ülke çapında ses getireceğine ve tüm dikkatleri Akdeniz’e çekeceğine inandıklarını dile getiren Başkan Pamuk, “Bundan sonraki süreçte ilk hedefimiz, bu fuarı ulusal düzeyde bir fuara dönüştürmek. Çünkü fuarın, bölge için son derece önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Beklentimiz, bunun hem Mersin’de, hem Akdeniz’de, Çukurova’da tanınırlığını arttırmak, bölge üreticilerine katkı sağlamak. Bu fuarın bu anlamda önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Çünkü Akdeniz; yüzde 57’lik bir payla, Mersin’de biber üretiminde ilk sırada gelirken, Türkiye genelinde biber üretiminde ise yüzde 7 gibi çok önemli ve ciddi bir paya sahiptir” diye konuştu. 

“Fuara, 30’un üzerinde firma katılacağını bildirdi”

Biber fuarının, ürünün tanıtımının yanı sıra kalitesine de katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Başkan Muhittin Pamuk, “Bu fuarda, sadece tanıtımın ötesinde tarımda ortaya konan yeni gelişmeleri de üreticilerimize aktarmak istiyoruz. Bu etkinlik ilk defa yapılacak ama gerçekten yoğun bir ilgi gördük. Şu ana dek 30’un üzerinde firma, fuara katılacaklarını bildirdi. Üreticilerimize, muhtarlarımıza ve fuara katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyor, iyi niyetle ortaya konan bu etkinliğe desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

“Sadece Türkiye değil, dünyada bir ilk olacak”

Ziraat Ajansı ve MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Pamuk’un öncülüğünde gerçekleştireceğimiz bu organizasyon, sadece Türkiye’de değil, dünyada da bir ilk olacak. Çünkü şu anda dünyada ‘biber fuarı’ diye bir fuar yok. Muhtarlarımızın, üreticilerimizin ve özellikle Adanalıoğlu ve Kazanlı’daki çiftçilerimize hizmet veren ziraat bayilerimizin bu fuarda emeği çok büyük” dedi. Kolcuoğlu, açılış günü, patenti Adanalıoğlu ve Kazanlı üreticilerine ait biberli baklava ve dolmalık biber tatlısı da hazırladıklarını, konuklarla ve basın mensuplarıyla bu lezzetleri paylaşacaklarını sözlerine ekledi. 

Akdeniz İlçesi Örtü Altı Üreticileri Birliği Başkanı Tansel İzgi de konuşmasında, biber fuarının organize edilmesindeki emeği ve öncülüğü nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’a teşekkür etti. İzgi, “Fuarımızda, tanıtım anlamında iyi bir başlangıç yapacağımıza; pazarlama noktasında da başarılı bir çizgi yakalayacağımıza inanıyor, fuarda emeği geçen herkese hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Adanalıoğlu ve Kazanlı Muhtarlıkları,  Ziraat Ajansı-MSK Fuarcılık, bölge üreticileri ve ziraat bayilerinin işbirliğinde, 5-7 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan “BİBEREXPO / Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı”nın açılışı; 5 Nisan 2018 tarihinde saat 10:00’da Adanalıoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sugören Köyünde Budama Eğitimi YapıldıÖnceki Haber

Sugören Köyünde Budama Eğitimi Yapıldı

Başkan Uysal’dan Genç Çiftçilere ÇağrıSonraki Haber

Başkan Uysal’dan Genç Çiftçilere Çağrı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar