Şekerbank

Başkan Böcek, fasulye tarlasında ‘çapa’ yaptı..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Böcek, fasulye tarlasında ‘çapa’ yaptı..
Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi’nde tarımı teşvik etmek amacıyla fasulye yetiştiriyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fasulye tarlasında çapa yaparak, Çandır Fasulyesi’ni tanıttı.
Tofidass

Geçmiş yıllarda 20 ton kuru fasulyenin üretildiği Yarbaşçandır Mahallesi’nde bu rakam 2 tona kadar inince Konyaaltı Belediyesi bölgede yeni bir projeyi hayata geçirdi. Konyaaltı Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü kazanan köylerde geliştirdiği projelerle bölge halkına destek oluyor. Yarbaşçandır Mahallesi’nde geçmiş yıllarda 20 ton Çandır Fasulyesi yetiştirilirken bu rakam bu gün 2 tona kadar düştü.  Bölgede yeniden tarımı yaygınlaştırmak isteyen Konyaaltı Belediyesi kendi mülkiyetinde olan 5 bin metrekare arazi üzerine Çandır Fasulye’si ekti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, köylülere hem örnek olmak hem de fasulyenin üretimini teşvik etmek amacıyla fasulye tarlasında çapa yaptı. Belediye meclis üyeleri, muhtar ve köylülerle tarlayı gezen Başkan Muhittin Böcek, fasulyelerin dibinde çıkan yaban otlarını da elleriyle yoldu.

“Önceki yıllarda bu mahallede 20 ton fasulye üretimi yapılırken bu rakam şemdiler de 2 tona kadar düştü.” diyen Başkan Böcek, modern tarım yöntemiyle ekimi yapılan fasulye tarlasıyla bölgede köylülere örnek olmak istediklerini söyledi. Başkan Böcek “Öncelikle Çandır Fasulyesi’nin coğrafi konum işaretini alacağız. Ardından patentini almak istiyoruz. Alacağımız patentle Konyaaltı’mızı ve Antalya’mızı tüm Türkiye’ye tanıtacağız.” diye konuştu.

Çandır Fasulyesi yetiştirmek isteyen tüm köylülere destek vereceklerini vurgulayan Başkan Böcek, birkaç yıl içinde Çandır Fasulyesi’nin yeniden tezgâhlardaki yerini alacağını kaydetti. Muhittin Böcek, Çandır Fasulyesi Yayla Şenliği’ni de bu yıl hasat sonunda yapacaklarının müjdesini verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
19 piliç şirketine soruşturma!Önceki Haber

19 piliç şirketine soruşturma!

Çameli’nde Alabalık Yetiştiriciliği Sertifika Töreni DüzenlendiSonraki Haber

Çameli’nde Alabalık Yetiştiriciliği Sert...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar