Şekerbank

Barilla 5. İzmir GastroFest’e mutfakta israfı önleyecek enfes tarifler ve lezzetleriyle katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Barilla 5. İzmir GastroFest’e mutfakta israfı önleyecek enfes tarifler ve lezzetleriyle katıldı

İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, beşinci yılında yurt içinden ve yurt dışından gastronomi kültürü ve su rezervlerinin kullanımı üzerine düşünen, üreten başarılı isimleri ağırladı. Etkinliğin gastro mutfak sponsorluğunu üstlenen Barilla, “Barilla ile atıksız mutfak” konsepti ile bir workshop düzenledi. Şef Claudio Chinali, katılımcılara gıda atığını önleme ve su tasarrufu sağlama odağında fikir verebilecek bir makarna tarifi yaptı.  

İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, beşinci yılında ‘Geleceğe Miras II: H2O Tatlı ve Tuzlu Sular’ temasıyla düzenlendi. İzmir GastroFest, denizlere ve su kaynaklarına yönelik toplumsal farkındalığa dikkat çekerek, “daha iyi bir gelecek ve daha yaşanılabilir bir dünya için neler yapılabilir?” sorusu çerçevesinde sektörün paydaşlarını bir araya getirdi. 

Daha iyi beslenme profiline, daha düşük çevresel etkiye sahip makarna, sos ve pişmiş gıdaların yanı sıra daha az tuz, yağ, şeker ve daha çok lif içeren yenilikçi ürünleri tüketicisi ile buluşturmaya odaklanan Barilla, festivalde gastro mutfak sponsorluğunu üstlendi. Etkinlikte, “Barilla ile atıksız mutfak” konsepti ile Şef Claudio Chinali katılımcılara workshop düzenledi. Şef Claudio Chinali workshopta, domatesin genellikle kullanılmayan çekirdek kısmından elde ettiği domates suyu ile pişirdiği bir makarna tarifi yaptı. Böylelikle ekstra haşlama suyu kullanmadan farklı bir teknikle hem su tasarrufu gerçekleştirildi hem de mutfaklarda normalde atık olan domatesin içi değerlendirilmiş oldu.

Daha iyi bir gelecek için lezzet, beslenme ve çevresel sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalara imza atan Barilla, gastronomi sektörünün paydaşlarıyla bir araya gelerek sektöre katkı sağlamaya devam ediyor. 

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova kıvırcığı resmen tescillendiÖnceki Haber

Yalova kıvırcığı resmen tescillendi

Kayseri Şeker’den, Bünyan’da Çifte AçılışSonraki Haber

Kayseri Şeker’den, Bünyan’da Çifte Açılı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar