Şekerbank

Bandırma Belediyesi’nin kampanyasına sütler Teksüt’ten

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bandırma Belediyesi’nin kampanyasına sütler Teksüt’ten

Bandırma Belediyesi, 2-4 yaş arası çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz süt dağıtımı gerçekleştiriyor. Bansüt adıyla dağıtılan UHT sütleri, Teksüt üretiyor.

Süt ve süt ürünleri, bedenin protein ve kalsiyum ihtiyacını en iyi şekilde dengelerken, açık zihin, güçlü konsantrasyon ve doğru kemik gelişimi için büyük önem taşıyor. Araştırmalar, kahvaltıda düzenli olarak süt ürünleri tüketen çocuklarda eğitim başarısının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Balıkesir’e bağlı Bandırma ilçesi Belediyesi, çocukların fiziki gelişimine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz süt dağıtımı kampanyası başlattı. Belediye öncülüğünde Bandırma’daki 2-4 yaş arası çocuklar için 1 litrelik UHT süt paketleri dağıtılıyor. Süt talebine yönelik başvurular, muhtarlıklar vasıtasıyla veya doğrudan belediyeye yapılabiliyor. Sütler, belediyenin kendi araçlarıyla dağıtılıyor ve çocukların ebeveynlerine teslim ediliyor.

Teksüt, 66 ton süt sağlayacak

Belediyenin bu kampanya için açtığı süt ihalesini, bölgenin ve Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri şirketlerinden Teksüt kazandı. Teksüt, proje çerçevesinde toplam 66 ton yani 66 bin litre sütü, 1 litrelik UHT süt paketleri biçiminde Bandırma Belediyesi’ne sağlayacak.

Çocukların bağışıklığını güçlü tutmalıyız

Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Süt ve süt ürünleri, çocuklarımızın sadece fiziksel ve zihinsel gelişimi için değil, bağışıklık sistemlerinin de güçlendirilmesi için en öne çıkan gıda grubudur. Özellikle de pandemi tedirginliği yaşadığınız şu günlerde, bağışıklığımızı gülcü tutmak, daha da önem kazandı. Bu nedenle bu projeye süt üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz. En kaliteli çiğ sütü, modern tekniklerle UHT süt haline getiriyor, çocukların güven ve keyifle içebileceği biçimde sunuyoruz” diye konuştu.

UHT süt nedir?

UHT, çiğ sütün içindeki sağlığa zararlı mikroorganizmaları yok eden modern bir teknolojidir. Süt, 2 ile 4 saniye arasında yüksek derecede ısıtılıyor, adından hızla oda sıcaklığına soğutuluyor ve sonrasında mikroorganizmalardan arındırılmış ambalajlara dolduruluyor. Hızla bozulabilme potansiyeline sahip çiğ süt böylece mikrobiyal etkilerden korunmuş şekilde saklanıyor. Üstelik paket açılıncaya kadar da uzun süre tazeliğini koruyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Çiftçilik son nefesini veriyor”Önceki Haber

Gürer: “Çiftçilik son nefesini veriyor”

Türk mutfağının lezzetleri Kültür Elçisi Legurme ile dünyaya açılıyorSonraki Haber

Türk mutfağının lezzetleri Kültür Elçis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar