Şekerbank

Balıkesir çiftçisine ‘1 milyar TL’ müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkesir çiftçisine ‘1 milyar TL’ müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Balıkesir için yapılacak özel projeleri açıkladı.
Tofidass

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Balıkesir için yapılacak özel projeleri açıkladı. Eroğlu, “Hedefimiz, Balıkesir çiftçisine yılda 1 milyar TL ek bir zirai gelir sağlamaktır” dedi. 

57 baraj ve gölet

Meclis’te konuşan Eroğlu, hükümetin Balıkesir’e 25 milyar TL’lik yatırım yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

“Gittiğimiz zaman orası köy gibiydi, şimdi Balıkesir gelişti, muhteşem bir şehir oldu, marka şehir oldu. Esasen Balıkesir’de su bile yoktu. Çiftçilerimize en büyük desteği biz veriyoruz. Balıkesir’e 17 tane baraj, 13 tane dev gölet inşa ettik. 

30 tane baraj ve göletle, sulama tesisleriyle Balıkesir’de gerçekten çiftçilerimiz üretir hâle geldi. Toplam 57 tane baraj ve göletle tamamen sulamayı bitireceğiz.”

Ayvalık’a fidan

“Çiftçinin su bulamadığı” iddiasına yanıt veren Eroğlu, “Sadece 550 bin dekar araziyi modern sulama sistemiyle sulamaya açtık. Balıkesir çiftçisinin cebine açtığımız modern sulama tesisleriyle her yıl 380 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. 24 sulama tesisinde inşaat çalışmaları şu anda devam ediyor. Onlar bittiği zaman bizim hedefimiz şu: 

2019 yılının sonuna kadar Balıkesir’de tarım ve hayvancılığı artırmak. Sebebi şu: Su olmayınca yeteri kadar zirai gelir elde edilemiyor. Hedefimiz, Balıkesir çiftçisine yılda 1 milyar TL ek bir zirai gelir sağlamaktır” dedi.

“Sadece çiftçiler değil, orman köylüleri için yeni bir seferberlik başlattık” diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ayvalık’taki Cennet Sofrası’nda yanan yere fidan dikeceğim. Orada bütün orman köylülerine şunu yapıyoruz: Ormanlık alanlardaki yerleri en yakın mahalledeki vatandaşlara parselliyoruz; cev iz, badem gibi gelir getirici türleri dikiyoruz, kırk dokuz yıllığına onlara sertifika veriyoruz. Bu maksatla 134 mahallede -orman mahallesi bu- 132 bin tane gelir getirici fidan diktik, onların gelirleri vatandaşa ait.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçilere Küçükbaş Hayvanları DağıtıldıÖnceki Haber

Genç Çiftçilere Küçükbaş Hayvanları Dağı...

Fidanlar Teknik Ekiplerin TakibindeSonraki Haber

Fidanlar Teknik Ekiplerin Takibinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar