Şekerbank

Balık Azlığının Sebebi Hava Şartları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balık Azlığının Sebebi Hava Şartları
BALIKÇILAR KARADENİZ'DE AVLANMAYA DEVAM EDİYORLAR...
Tofidass

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki balıkçılar, denizde bugünlerde fazla balığın olmadığını, bunun nedenin ise hava şartlarına bağlı olduğunu belirttiler.
Fatsalı balıkçılar Karadeniz’de avlanmaya devam ediyorlar. Balık avı konusunda açıklama yapan Fatsa Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Eftal Mutlu, “Bugünlerde balık denizde fazla olmadığı için işlerimiz zayıf. Av durumu böyle giderse yılbaşı sonrası Gürcistan’a doğru avlanmak için hareket edeceğiz” dedi.
Havaların bir yağmurlu bir güneşli olmasından dolayı denizde balığın az olduğunu belirten Mutlu, “Bu havalardan sonra bir hafta beklemek gerekiyor. Doğada dengeler değiştirilirken denizde de bir hayat olduğu, bir sektör olduğu göz ardı ediliyor. Irmaklardan eskisi gibi su akmadığı için plankton(suda bulunan, hareket yeteneği akıntıya bağımlı olan canlılara verilen genel isim) oluşmadığı için balık denizde olmuyor. Şehirlerin kanalizasyonları direkt denize akıyor. Deterjanlar gübre ve tarım ilaçlarının da bir kısmı yağmurla denize geliyor. Bu yüzden balığın etkilendiğini, balıkçıların ilerisi için çok sıkıntılı bir durum olduğunu belirtmek istiyorum. Bekleyip görüceğiz gelişmeleri ancak bundan sonraki yıllarda umutlu değil balıkçılarımız. Diğer yandan balık avlanma derinliği konusu ile ilgili avlanma alanı derinliği 18 metreden 24 metreye çıkınca avlanma alanın yüzde 30’u yasaklandı” diye konuştu.
Balık sezonu öncesi avans verdikleri işçilerin avansları alıp kaçmalarının tekne sahiplerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Mutlu, “Bizler işçilerimize güveniyor ve işe başlamadan önce kendilerini bizlerle çalışması için avanslarını kendilerine takdim ediyoruz. Fakat sezon başında veya ortasında bizleri bırakıp işlere gelmiyorlar ve bizlerin sezon öncesi yapmış olduğumuz planı da aksatıyorlar. Bu sorun bizim için çok büyük” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malatya'da Şeker Pancarı Alım Kampanyası BaşladıÖnceki Haber

Malatya'da Şeker Pancarı Alım Kampanyası...

Yavru Atma Hastalığına Karşı Harekete GeçildiSonraki Haber

Yavru Atma Hastalığına Karşı Harekete Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar