Şekerbank

Balık Av Yasağı 1 Martta Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balık Av Yasağı 1 Martta Başladı
Tofidass

Denizli İlindeki iç sularımızda av yasağı 1 Mart 2016 tarihi itibariyle başlayacaktır.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin KUTLU, su ürünleri kaynaklarının doğal yollarla üreyerek çoğalabilmesi için Denizli il sınırları içerisinde bulunan su ürünleri istihsal sahalarında 1 Mart-1 Haziran 2016 tarihleri arasında, balık avcılığını önlemek amacıyla zamansal av yasağının başlayacağını açıkladı. Bu amaçla 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanun gereği bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile İlimiz dahilindeki su ürünleri avcılığı faaliyetlerinin 1 Mart-1 Haziran 2016 tarihleri arasında yasak olduğunu belirtti.

İl Müdürü Sezgin KUTLU; "Uygulanan zaman yasağı herkesten önce balıkçılarımız için gereklidir. Balıkçılarımızın bu yasaklamalara uyarak avcılık faaliyetlerinde bulunmaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynakların sürdürülebilirliği açısından önem taşımaktadır. Balıkçılarımız tarafından zorlu şartlarda yakalanarak sofralarımıza sunulmakta olan ve insan beslenmesinde özellikle de çocuk gelişiminde sayısız faydaları olan bu değerli ürünün tüketiminin artırılması sağlıklı yaşam için son derece gereklidir."

Su ürünleri av yasağının kontrolünün İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapılmakta olduğunu, yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yasal işlem uygulanacağını belirtti.

İl Müdürü Sezgin KUTLU; "Su ürünleri av yasağının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla vatandaşlarımıza da sorumluluk düştüğünü, av yasaklarına uymayanların 155 polis, 156 jandarma, bulundukları yerin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ait 0 258 212 54 80 numaralı telefonlara ihbarların yapılması gerekmektedir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nuh’un Ambarı dolmayı bekliyorÖnceki Haber

Nuh’un Ambarı dolmayı bekliyor

Terede ıspanaktan daha çok demir varSonraki Haber

Terede ıspanaktan daha çok demir var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar