Şekerbank

Bakan Pakdemirli: “Son 19 Yılda; İzmirli Çiftçimize, Üreticimize, Yetiştiricimize Toplam 10 Milyar Lira Destek Verdik”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Pakdemirli: “Son 19 Yılda; İzmirli Çiftçimize, Üreticimize, Yetiştiricimize Toplam 10 Milyar Lira Destek Verdik”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ankara’dan İzmir’e çevrimiçi bağlanarak AK Parti İzmir Teşkilatı ile bayramlaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ankara’dan İzmir’e çevrimiçi bağlanarak AK Parti İzmir Teşkilatı ile bayramlaştı.

Konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanının selamlarını partililere ileten Bakan Pakdemirli “Sizin ve ailenizin Ramazan Bayramını içtenlikle tebrik ediyor; sağlıkla, esenlikle daha nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum” diye konuştu.

Ramazan Bayramı’nın Cenab-ı Hakk’ın bir aylık imtihanının neticesindeki mükâfat olduğunu vurgulayan Pakdemirli “Zira Ramazan; sabrı öğretir. Açın halinden anlamayı, sıhhatin kıymetini bilmeyi, nimetlere şükretmeyi öğretir. Ve yine Ramazan, günahlardan arınma ayı olduğu için, bu öğretilenleri öğrendiğimizde de; imtihanı geçmiş, bayramı hak etmiş oluruz. Zira Alvarlı Efe’nin dediği gibi; “Cürm ü günah affola, bayram o bayram ola!” İnşallah her birimiz için bayram, o bayramdır” dedi.

BUGÜN KEDER, KAN, GÖZYAŞI EKENLER; YARIN BUNLARDAN KAÇAMAZLAR

Bayram sevincini yaşayacakken, terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’ya, kutsalımıza yapmış olduğu saldırı bütün Ümmet-i Muhammed’i ve insanlığı derinden sarsmıştır. Unutmayalım; “zulm ile âbâd olanın, akıbeti berbat olur.” diyen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti:

“Rüzgâr eken, fırtına biçer! Bugün keder, kan, gözyaşı ekenler; yarın bunlardan kaçamazlar! Ve Yüce Mevla’mızın kutsal kitabımızda buyurduğu gibi; şüphesiz zalimler kurtuluşa eremeyeceklerdir. Bizler de, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bütün diplomatik ve stratejik yollarla bu davaya sahip çıkmaya devam edeceğiz! Bu vesileyle, bu bayram arifesinde, İslam coğrafyasında yaşanan bu zulümlerin son bulmasını yürekten diliyorum”

MAHZUN BİR RAMAZAN GEÇİRİYORUZ

Covid-19 Pandemisi dolayısıyla, bu yıl da kalabalık iftar sofralarında, sahur sohbetlerinde ve teravih namazlarında buluşamadığımız mahzun bir Ramazan geçirdiklerini belirten Pakdemirli “Ancak evvelAllah devletimizin güçlü varlığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel ağır koşulları aşmamızdaki üstün liderliği, AK Parti Hükümetlerimizin son 19 yılda ülkemize her alanda kazandırdığı sağlam altyapı, aldığımız önlemler, tedbirler ve elbette sizlerin samimi gayretleri ile bu sürecin üstesinden geliyoruz.  Muhakkak ki bundan sonra, kademeli normalleşme ile sürdüreceğimiz hayata alışmak, biraz daha fedakârlık gerektirecek! Fakat inanıyorum ki; bu zor zamanları da sabırla aşacak ve inşallah daha nice güzel günlere, daha nice Ramazanlara hep birlikte kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

126 MİLYON TONU AŞAN BİTKİSEL ÜRETİMLE, CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK

Geçtiğimiz yıl pandemi, meteorolojik kuraklık ve küresel ısınmanın etkilerine rağmen 126 Milyon tonu aşan bitkisel üretimle, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını belirten Pakdemirli “Büyükbaş hayvan varlığımızı 2020 yılında; 18,2 Milyona çıkartarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Küçükbaş varlığımızı ise 54,1 Milyon başa çıkartarak son 30 yıldaki en yüksek rakamına ulaştık. Hani şu övdükleri, dillerinden düşürmedikleri, Avrupa Birliği var ya, geçen yıl tarımda küçülürken, Türkiye tarımda 4,8 büyüyerek; üretmeye ve ekonomimize güç katmaya devam etti. Tarım sektörümüzün ihracatı yüzde 5 artışla 20,7 Milyar Dolara, dış ticaret fazlamız ise yaklaşık yüzde 10 artışla 5,5 Milyar Dolara yükseldi. Üretim ortada, ihracat ortada, rakamlar ortada. Biz lafları değil icraatları, hayalleri değil hedefleri söyledik, söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

SON 19 YILDA; İZMİRLİ ÇİFTÇİMİZE, ÜRETİCİMİZE, YETİŞTİRİCİMİZE TOPLAM 10 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK

Sadece ülkemize değil, memleketi olan İzmir’e de çok önemli kazanımlar sağladıklarının altını çizen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti:

“Son 19 yılda; İzmirli çiftçimize, üreticimize, yetiştiricimize toplam 10 Milyar Lira destek verdik. İzmir’imiz de 6,3 Milyar Lira su yatırımı yaparak 180 tesisi hizmete aldık. İzmir’in yeşiline yeşil katmak için 1,2 Milyar Lira yatırım yaparak 132 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Menemen – Aliağa – Çandarlı Otoyolunu hizmete alarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine, hizmete aldığımız; Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli ve Belkahve Tünelleri ile hem uzakları yakın ettik hem de İzmir’in trafiğini rahatlattık. İnşallah yakın zamanda hizmete alacağımız İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Ege bölgemizin en büyük hastanesi olacak. İzmir de yaptıklarımız ortada! Bunlar bizim için yeterli mi? Tabi ki değil! İzmir’imize her alanda, daha da fazlasını kazandıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

İZMİR, İDEOLOJİK SAPLANTILARA MALZEME EDİLEMEYECEK KADAR KIYMETLİ BİR ŞEHİR

Yıllardır İzmir’i yönetenlerin son 1 yılda İzmir’de yaşanan afetlerde, depremde ve sellerde nasıl bir sınav verdiklerini, daha doğrusu veremediklerini, hep birlikte gördüklerini vurgulayan Pakdemirli “Bu yılın başındaki sel felaketinde, İzmir’imizi resmen bir çamur deryasının içinde gördük. Düşünün ki; burası, Türkiye’nin 3. büyük şehri!  Ama bu manzara; İzmir’in sorunlarını yıllardır halının altına süpürenlerin eseridir. Belediyeciliği beceremeyenlerin, hizmet etmeyi bilmeyenlerin, kifayetsizliklerinin eseridir. Ama hem deprem sonrası, hem sel sonrası; bunlara hesap soran yok, istifa et diyen yok, çıt çıkaran yok! Hakikaten İzmir, İzmir’in güzelliklerine ihanet edenlere emanet edilecek bir şehir değildir! İzmir, ideolojik saplantılara malzeme edilemeyecek kadar kıymetli bir şehirdir” dedi.

İZMİR’İN BÜYÜK BİR KÖY İMAJINDAN İVEDİLİKLE ÇIKARILMASI GEREKİYOR

İzmir’in bütün bu altyapısızlığı ve bakımsızlığıyla, “büyük bir köy” imajından ivedilikle çıkarılması gerektiğini söyleyen Pakdemirli “AK Parti İzmir Teşkilatına, her birimize, hepimize çok büyük görevler düşüyor! Bugüne kadar kimi ikna edemediysek, niye ikna edemediysek hepsinin cevabını vermemiz gerekiyor. AK Parti olarak; bütün gayemiz millete hizmetken, bütün çalışmalarımız daha yaşanabilir bir İzmir içinken, hem de parti olarak bu denli milli ve yerliyken, bu şehirde neden %38 oy aldığımızın cevabını hepimiz vermeliyiz! Ve 2023’e giden yolda, bütün varlığımızı ve gücümüzü ortaya koymalıyız. Çünkü kim ne derse desin; Bizim davamızda günün adamı olmak yoktur, bizde adam olmak vardır! Ecdadımız nasıl halka hizmeti Hakk’a hizmet bildilerse, biz de sırf bu aziz millet, şan ve şeref içinde, refah ve huzur içinde yaşasın diye çalışmaya devam edeceğiz! Ve inşallah güçlü sağlık altyapımızla, eğitim ve bilim sistemlerimizle, tarım, teknoloji ve sanayiimizle; milletimizin umudu, insanlığın ümidi olmaya, ilk günkü aşk ve heyecanla devam edeceğiz” diye konuştu.

2023 SEÇİMLERİ; ÜLKEMİZİN KURULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YILINA DENK GELEN, TARİHÎ BİR SEÇİM OLACAK

“2023 hedeflerimize ve seçimlerine adım adım yaklaşırken, başarıya giden yolun, parti teşkilatlarımızın çalışmalarından geçtiğini biliyoruz” diyen Bakan Pakdemirli sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Allah korusun, bir sendelersek; üzerimize üşüşecek kargaların, sırtlanların çok olduğunu unutmayalım! Hak ile batılın savaşında 2023 seçimleri; ülkemizin kuruluşunun 100’üncü yılına denk gelen, tarihî bir seçim olacak. Şunu unutmayalım, AK Parti bu milletin derdiyle dertlendiği için 19 yıldır iktidar olmuştur. Her zaman olduğu gibi bizim işimiz millet, gücümüz millet olmalı. Bu sebeple her daim sahada olarak; çalınmadık bir kapı, derdi dinlenmemiş bir kardeşimizi bırakmayacağız. Ben inanıyorum ki, 2023’teki seçimlerden de alnımızın akıyla çıkacağız. 100 yılın lideri olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a, 100 yılın en önemli seçimini kazanarak şükranlarımızı göstermiş olacağız. Aynı zamanda böylece 2028 ve 2033 seçimlerinin de temellerini atmış olacağız. Allah sizlerden ve bu dava için emek veren herkesten razı olsun.

Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı bir kere daha tebrik ediyor; bu mukaddes zamanların milletimizin ve ümmetimizin felahına, ferahına, sağlığına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İbradı’da köy okulu üretim merkezi olacakÖnceki Haber

İbradı’da köy okulu üretim merkezi olaca...

Türk çiftçisi pandemi şartlarını hafiflettiSonraki Haber

Türk çiftçisi pandemi şartlarını hafifle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar