Şekerbank

Bakan Çelik Genç Çiftçi Projesinde Dağıtılacak Hayvan Sayısını Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Çelik Genç Çiftçi Projesinde Dağıtılacak Hayvan Sayısını Açıkladı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ilk olarak, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bulunan Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti. Burada Enstitü Müdürü Dr. Deniz Sosyal'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

BALIKESİR'DE GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE DAĞITTI

Daha sonra,Balıkesir'de Balkonuk Center'de düzenlenen "Genç Çiftçi Projesi Hibe Dağıtım Töreni"ne katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, 2016, 2017 ve 2018 yılları için hibe programı kapsamında vatandaşlara büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dağıtımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Balıkesir'de 250 vatandaşa, ortaya konulan kriterler çerçevesinde dağıtımların yapıldığını ifade eden Bakan Çelik, "Toplam 7,5 milyon liralık bir hibe gerçekleştiriyoruz Balıkesir'de. Ülke genelinde ise toplamda 51 bin büyükbaş, 107 bin de küçükbaş hayvanı hibe olarak dağıtmış olacağız." diye konuştu.

MERAYI VATANDAŞA VERECEĞİZ
Bakan Çelik, çiftçilerden buzağı ölümlerini engellemek için aşıları mutlaka yaptırmalarını isteyerek, "Balıkesir Türkiye'yi besleyen illerden birisi. Hayvancılıkta şunu ifade edeyim; Şehit kanları ile sulanmış bu topraklarda benim çiftçim kendi hayvanını besleyecek. Yurt dışına mahkum olmak bize yakışmaz. Yeteri kadar büyükbaş ve küçükbaşı üretmek zorundayız. Merayı vatandaşa vereceğiz, hayvanı alırken destek vereceğiz. Hayvan doğurdu 4 aylık aşılarını vuracaksın. Buzağı ölümlerini engellemek için aşılarını yaptıracaksın. Damızlık düve merkezleri kuruyoruz. Düve merkezlerinde hangi hayvan türünü istiyorsun, istediğin ırktan hayvanı alacaksın ona göre hayvancılığını geliştireceksin. Derdimiz vatandaşın istediği hayvanı aracısız olarak alması." dedi.
BALIKESİRLİ ÜRETMEYE DEVAM EDECEK
Düzenlenen programda konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, "Bundan sonra tarım, hayvancılık şehri olarak 2023 hedeflerine koşarak ilerleyen bir Balıkesir var." şeklinde konuştu.

2023 hedeflerine hem tarım hayvancılıkta hem de tarıma dayalı sanayide Balıkesir'in üzerine düşeni yapacağını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, " Yolumuza tabi ki tarım kenti olarak bir hayvancılık şehri olarak et üretiminde, süt üretiminde, zeytin üretiminde söz sahibi olan bir kent olarak 2023 hedeflerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sunmuş olduğu katkılarla, teşviklerle, hibelerle 2023 hedeflerine koşarak ilerleyen bir Balıkesir var. Balıkesirli üretmeye devam edecek. Biz Bakanlığımızın sunmuş olduğu desteklerden dolayı, sunmuş olduğu kredilerden ve hibelerden dolayı teşekkürlerimizi şükranlarımızı Balıkesir halkı adına Sayın Bakanımıza sunuyoruz. Ve şuna söz veriyoruz 2023 hedeflerine hem tarım hayvancılıkta hem de tarıma dayalı sanayide Balıkesir üzerine düşeni yapacaktır."dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gül turizminde hedef 20 bin turistÖnceki Haber

Gül turizminde hedef 20 bin turist

Genç Çiftçiler Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanlarına KavuştuSonraki Haber

Genç Çiftçiler Büyükbaş ve Küçükbaş Hayv...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar