Şekerbank

Avrupa Birliği Tarım Misyonu Manisa’da İncelemelerde Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Birliği Tarım Misyonu Manisa’da İncelemelerde Bulundu
Tofidass

Avrupa Birliği Tarım Misyonu Manisa'daki asma yaprakları ve üzüm konusunda, Şehzadeler İlçesi Yeşilköy Mahallesindeki bağ alanlarında incelemelerde bulundu.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk'ün eşliğinde gerçekleşen incelemelere; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İzzet Atsız,  AB Tarım Misyonu konu uzmanları Jan Von Kietzell, Amadeo R. Fernandez, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile İl Müdürlüğü konu uzmanları katıldı.

AB Misyonu Heyeti, üreticilerin reçeteli ilaç kullanıp kullanmadıklarını, gerekli kayıt işlemlerini tutup tutmadıklarını, bağlarda kullandıkları ilaçları ve kullanım şekillerini, üreticilerle yaptıkları birebir görüşmelerle yerinde incelediler.

İncelemelere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdür Vekili Metin Öztürk; " AB Misyonu Heyetini İlimizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duymaktayız. Heyetimize İl Müdürlüğümüzün çalışmaları hakkında detaylı bilgiler sunduk. Kaliteli ve kalıntısız ürün elde etmek konusundaki Müdürlüğümüzün çalışmalarını aktardık" dedi.

Bağlarda erken uyarı sistemine göre ilaçlama zamanını, İl Müdürlüklerinin tespit ettiğini ifade eden Metin Öztürk; " Üreticilerimize bu zamanı SMS ve köylerimizdeki ilan panoları vasıtasıyla duyurmaktayız. Hizmetlerimizin daha da etkin olabilmesi için 16 adet erken uyarı meteorolojik istasyonları alarak bu tesisleri bağ alanlarına kurmuş bulunmaktayız.

2016 yılında eğitimlerimize hız kesmeden devam etmekteyiz. Üreticilerin doğru zamanda doğru ilaçlama yapmaları hususunda gerek gündüz, gerekse gece eğitimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kalıntısız ürün elde etmek için yapılması gerekenlerin anlatıldığı, Chlorpyrifos-Ethyl etkin maddesi içeren ilaçların kullanılmaması gerektiğini ifade eden afiş ve lifletler ile üreticilerimizi bilgilendirmekteyiz" dedi

Heyet, incelemelerin sonrasında Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'ın ev sahipliğinde yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Burada karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Manisa'dan Avrupa Birliğine gerçekleşecek asma yaprağı ve üzüm ihracatında önemli rol oynayan raporu hazırlayacak olan AB Misyonu Heyeti, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün çalışmalarından dolayı Metin Öztürk'e teşekkür ederek, olumlu izlenimlerle İlden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kütahya'da Süt üretimi % 11,7 destek % 96,2 arttıÖnceki Haber

Kütahya'da Süt üretimi % 11,7 destek % 9...

Çiftçiler Yeniliklerle Buluşmaya Devam EdiyorSonraki Haber

Çiftçiler Yeniliklerle Buluşmaya Devam E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar