Şekerbank

Asak; 'Proje Desteklemeleri İçin Bize Gelin'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asak; 'Proje Desteklemeleri İçin Bize Gelin'
Tofidass

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantılarına İl Müdürü Mehmet ASAK, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve teknik personellerin katılımıyla Osmaniye köyünde gerçekleştirildi.

Çiftçi toplantısında konuşan İl Müdürü Mehmet ASAK, "İlimiz köylerinde muhtarımızın önderliğinde çiftçilerimizin katılımıyla çiftçi eğitim toplantıları düzenlemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar ilçeler hariç gerçekleştirdiğimiz 6 toplantıda 18 köyümüzden gelen yaklaşık 700 kadar çiftçimizle bir araya geldik. Toplantılarda çiftçilerimizin sorunlarıyla birebir ve yerinde ilgilenerek çözüm bulmaya, destek olmaya çalışıyoruz. Siz üreticilerimizden gelen talepleri imkanlarımız zorlayarak yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Bakanlığımızca sadece hayvancılık ve bitkisel üretim desteği olarak ilimiz genelinde yaklaşık 11 milyon lira destek verildi. Bunun yanında Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzün takip ettiği Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde hazırlanan projeler uygun görüldüğü takdirde desteklenmekte. Yine Bakanlığımızca çalışması yapılarak kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilerimize projeleri doğrultusunda 30 bin liraya kadar hibe desteği verilmesini sağlayan yönetmelik resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ve siz üreticilerimiz tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükselmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu konuda çalışma yapmak ve detaylı bilgi almak isteyen çiftçilerimiz İl ve İlçe Müdürlüklerimizi ziyaret edebilirler "dedi.

İl Müdürü ASAK, konuşmasının sonunda " Son yıllarda yaşanan tabi afetlere ve çiftçilerimizin düştüğü zor durumları örnek göstererek bu durumlara karşı tarım sigortası (TARSİM) yaptırmanın önemine dikkat çekerek, üreticilerimizin mağdur olmamaları için sigorta konusuna daha sıcak bakmalarını ve sigorta yaptırmalarını istedi."

Toplantı Şube Müdürlerinin açıklamaları ile devam etti ve son bölümde çiftçilerden gelen soru ve taleplerin değerlendirildiği interaktif kısım ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Nohut Tohumu DağıtıldıÖnceki Haber

Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtıldı

Andırında Budama Kursu TamamlandıSonraki Haber

Andırında Budama Kursu Tamamlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar