Şekerbank

Arpa ve Buğdayda Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katı verim elde edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arpa ve Buğdayda Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katı verim elde edildi
Tofidass

“Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında; Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü ve İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen tohum demonstrasyon çalışması başarıyla sonuçlandı.

Buğday ve Arpa çeşitleriyle yapılan demonstrasyon çalışması sonuçlarını bölge çiftçilerine tanıtmak amacıyla Silivri Seymen Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törene; İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Hamit Aygül, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İl Müdür Yardımcısı M. Sabri Bayhoca, Trakya Tarım Araştırmaları Enstitüsü Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Ziraat Oda temsilcileri ve Bölge çiftçileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, İstanbul’un sanayi, ticaret ve turizm kenti olmasının yanı sıra, aynı zamanda da bir tarım şehri olduğunu vurguladı. Hızlı kentleşme nedeniyle tarım arazilerinin azaldığına dikkat çeken Aygül, ancak son yıllarda mera ve tarlaların korunmasına yönelik önemli adımlar atıldığını söyledi. Aygül “Bölge çiftçilerinin daha verimli ürün elde etmeleri için demonstrasyon çalışmaları büyük önem arz ediyor. Daha küçük alanda daha büyük verimlerin alınabilmesi için bilimsel çalışmalara her zaman destek olduk. Söz konusu çalışmalarla Arpa ve Buğdayda Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katı verim elde edildi. Bu nedenle projede emeği geçen teknik personele teşekkür ediyorum” diye konuştu.

​Protokol konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra ise, hep birlikte yaklaşık 4 bin metrekare alanda uygulaması yapılan Arpa ve Buğday demonstrasyon çalışmalarının icra edildiği tarlaya gidilerek çalışmalar yerinde incelendi. Trakya Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Sami Süzer, yapılan uygulamalarla ilgili törene katılanlara bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere 135.000 fide dağıtımı gerçekleştirilecekÖnceki Haber

Üreticilere 135.000 fide dağıtımı gerçek...

İzmir'de Koyun ve Keçiler Artık Elektronik Kimlik Sahibi OlacakSonraki Haber

İzmir'de Koyun ve Keçiler Artık Elektron...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar