Şekerbank

Aronya, ünlü restoran zincirinin menülerine girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aronya, ünlü restoran zincirinin menülerine girdi
Tofidass

Ana vatanı Kuzey Amerika olan ve sağlığa faydaları nedeniyle ‘süper meyve’ olarak bilinen aronya, ünlü restoran zinciri Big Chefs’in menülerine girdi. Kadın üreticileri desteklemek amacıyla geliştirilen Toprağın Kadınlarından Sofralara projesiyle menülere giren süper meyve ile gastronomi dünyasının aronyaya ilgisi daha da artacak.

Tarımda kadın eli

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aronya meyvesine büyük ilgi gösterildiğini belirten Dr. Aronia Kurucusu, Girişimci Aylin Kalafatoğlu, “Birçok restoranda aronyalı tarifler yapılıyordu. Şimdi ise Türkiye’nin en bilinen restoran zincirlerinden Big Chefs’in menülerinden aronyalı tarifler var. BigChefs Kurucusu Gamze Cizreli ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında aronya, Big Chefs’in menülerinde pizza, salata ve cheesecake çeşitleri ile yer buldu. Aronyalı somon gravlax pizza, aronyalı somon gravlax salata ve aronyalı soğuk cheesecake olarak yer alan meyveyi farklı tariflerle de tüketiciyle buluşturmayı hedefledik. Tüm tedariğini Dr. Aronia olarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Green Pr organizasyonuyla bir lansman da gerçekleştirdik. Kadın bir girişimci olarak Toprağın Kadınlarından Sofralara projesiyle aronyayı gastronomi dünyasıyla buluşturduğum için çok mutluyum” dedi.

Dünyada ilk sırada

Sadece Türkiye’de değil dünyada da en çok aronya içerikli ürünleri üreten, geliştiren ve tüketiciye sunan marka olduklarına dikkat çeken Kalafatoğlu, “Restoran menülerinde aronya ile yapılan özel tariflerin yanı sıra tatlılar, içecekler, drajeler, çay, sirke, tuz başta olmak üzere 20’den fazla ürünümüz var. Örneğin Dr. Aronia’nın aronya çayı En Yenilikçi Diyet Ürünü ödülü aldı. Bu çeşitlilikle dünyada ilk sırada yer alıyoruz. Dikimden hasada, hasattan sofraya gelen sağlık ve şifa kaynağı süper meyve aronya çok seviliyor.  Ayrıca iş birliği modellerinin yurt içi ve yurt dışı satış kanallarını geliştiriyoruz. Anahtar teslim şeklinde büyük bahçeler kuruyoruz. Bu alanda ilkiz. Dr. Aronya olarak sektöre büyük katkılar sağlıyoruz. Bununla beraber aronya hakkında tüketiciye doğru bilgileri ulaştırmayı hedefliyor” diye konuştu.

Süper meyve aronya

Sağlığa etkileri nedeniyle ‘süper meyve’ olarak adlandırılan şifalı ‘aronya’ bitkisi hakkında bilgi veren Dr. Aronia Kurucusu Aylin Kalafatoğlu “Görünüşüyle orman meyvelerine benzeyen aronya, bağışıklığı artırıyor, enfeksiyonların tedavisinde kullanılıyor. Kansere karşı önleyici etkisiyle biliniyor. Ana vatanı ise Kuzey Amerika olan bu meyve, ayrıca Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı tedavisinde kullanılmış. Sağlığa olumlu etkileri nedeniyle de süper meyve olarak biliniyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık kalkanı

Düzenli kullanımda bağışıklığı güçlendirdiğini kaydeden Kalafatoğlu, şunları söyledi: “Aronya vücutta sağlık kalkanı yaratıyor. Antioksidan değeri en yüksek meyve. Sadece antioksidan ve C vitamini değil, birçok vitamin açısından da zengin. PP, B, E ve yüksek miktarda antosiyaninler içerir. Antosiyaninlerin bulunduğu tüm meyvelerden, en yüksek antioksidan potansiyele sahip olan aronya meyveleri kanserle mücadele edenler için son derece değerli bir takviye. 1 kilogram aronya içindeki polifenol değeri 25 kilogram limondaki polifenol değere sahip. Ayrıca vücuda çevresel koşullar nedeniyle ve sağlıksız beslenme ile giren serbest radikalleri temizleyerek hücrelerin kısa sürede yenilenmesine destek sağlar. Kronik hastalıklarla baş ederek bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı adeta kalkan oluşturur. Özellikle günümüzde yaygınlaşan kronik strese karşı etkili bir meyvedir. Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığını önler. Böylece kalp krizi, yüksek tansiyon ve felç gibi ciddi rahatsızlıkları riskini azaltır. Düzenli tüketildiğinde akciğerleri ve karaciğeri temizleyerek zararlı bakterileri idrar yolu ile vücuttan atar. Bunun yanı sıra tüm sindirim sistemini de olumlu etkiler.”

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akhisar’da Kabuklu Badem Hasadına BaşlandıÖnceki Haber

Akhisar’da Kabuklu Badem Hasadına Başlan...

Egeli ihracatçılar kaliteli kuru meyve için çalışıyorSonraki Haber

Egeli ihracatçılar kaliteli kuru meyve i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar