Şekerbank

Arı Yetiştiriciliği Kursu’na Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı Yetiştiriciliği Kursu’na Yoğun İlgi
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenmesi planlanan Arı Yetiştiriciliği Kursu 24 Kasım 2015 Salı günü başlıdı.
Tofidass

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenmesi planlanan Arı Yetiştiriciliği Kursu 24 Kasım 2015 Salı günü başlıdı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda başlayan olan Arı Yetiştiriciliği Kursu 24 Kasım 2015 – 14 Ocak 2016 tarihleri arasında haftada 2 gün (Salı ve Perşembe) saat 16.00’dan sonra yapılacak. 

Arıcılığın bölgede yoğun olarak yapılan bir faaliyet olduğunu ifade eden İl Müdürü Sezgin Kutlu yaptığı açıklamada “Şu an itibariyle başvuru yapan kursiyer sayımız 43’dür. Bu kurslardan amacımız Ülkemiz ve İlimiz bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve arı ürünlerinin (bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri) üretimini artırmak, Gezginci arıcılığı yaygınlaştırmak, dış satım olanaklarını araştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmasını ve bu ürünlerin sağlıklı tüketimlerini artırmaktır.

Bu kapsamda; düzenlenecek kurslarda, Arıcılık teknikleri ve uygulama alanları, Ballı ve Polenli bitkilerin çiçeklenme ve arıların istifade zamanları, Arı ürünleri ve hasat zamanları, Arıları yönetme ve çoğaltma yöntemleri, Arıcılık ve malzemelerin tanıtımı, Arı sağlığı, Hasat, pazarlama ile Güzel ve bol ürün elde edebilmeleri ile tüketiciye sağlıklı ürün sunabilmek için yapılması gerekenler gibi konular işlenmektedir.  

Arıcıların teknik bilgi eksikliğinden ileri gelen ekonomik kayıplarını asgariye indirerek arıcıların gelir düzeylerini yükseltmektir. 

2013-2014 eğitim öğretim yılında Tavas, Çivril, Çal, Bekilli, Serinhisar ilçelerimizde açılan kurslara katılarak başarılı olan 196 kursiyere, 2014-2015 yıllarında Babadağ, Çal ve Bekilli ilçelerinde ise 67 kursiyere belgeleri verildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri (IPARD), Or-Köy ve Diğer destekleme projeleri ile Zirai kredi kullanacak olan arıcılarımızdan Kurs Bitirme Belgeleri istenmektedir.”dedi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hibrit santral örnek olduÖnceki Haber

Hibrit santral örnek oldu

Demonstarsyon Amaçlı Köklü Bağ Fidanı DağıtımıSonraki Haber

Demonstarsyon Amaçlı Köklü Bağ Fidanı Da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar