Şekerbank

Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı Yetiştiriciliği Kursu Başladı
Tofidass

Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde; İl Müdürlüğü Güray KOÇAK toplantı salonunda 24.02.2016 tarihinde, çiftçilerin yoğun ilgisi üzerine Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Kursun açılışına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman YAMAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel SELBİ, Ziraat Teknikeri Sabit GÜLENÇ ile Kursiyerler katıldı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü YAMAN; "Pazarlama varsa tarımsal üretimde vardır. Arıcılık ve bal sektöründe Kastamonu'da pazar probleminin olmadığını, üretilen ürünlerin yüksek fiyatlara satılabildiğini, bunun ilimiz için bir avantaj olduğunu dile getirdi. Arıcılık kayıt sistemine (AKS) kayıtlı 612 işletmede 51.276 kayıtlı koloni bulunduğunu, toplamda 79.974 arı kovanı bulunduğunu, kovan sayısının diğer illere kıyasla az olduğunu, bal veriminin şu anda arzu edilen seviyede olmadığını, bunu sağlamak için var gücümüzle çalıştığımızı, balın kalitesinin çok iyi olduğunu, bundan asla taviz vermememiz gerektiğini" ifade etti.

Kurs, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Veysel SELBİ ile Ziraat Teknikeri Sabit GÜLENÇ tarafından verilecek. Kursa 40 kursiyer devam etmekte olup, eğitim konuları; Bal Arı Irkları, Koloni Bireyleri ve Düzeni, Mevsimsel Bakım ve Kışlatma, Bal Üretimi, Diğer Arı Ürünleri Üretimi, Ana Arı Yetiştiriciliği, Ballı Bitkiler ve Gezginci Arıcılık, Arı Sağlığı gibi konu başlıkları altında kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

24.02.2016-22.03.2016 tarihleri arasında teorik ve uygulamalı devam edecek kurs 80 saat sürecek olup sınavda başarı gösteren kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Arı Yetiştiriciliği" sertifikası verilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şap Aşılama Kapmanyası TamamlandıÖnceki Haber

Şap Aşılama Kapmanyası Tamamlandı

Demirci’den İtalya’ya Organik YolculukSonraki Haber

Demirci’den İtalya’ya Organik Yolculuk

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar